Boj o Stanley Cup začal. Pittsburgh rozdrtil Philadelphii, Tomáš Nosek z Las Vegas si připsal asistenci

Hokejisté Pittsburghu rozdrtili v úvodním zápase 1. kola play off NHL Philadelphii 7:0. Brankář Petr Mrázek naskočil do hry v polovině duelu za stavu 0:5 a ze 14 střel dvakrát inkasoval. Čistý hattrick zaznamenal kapitán Penguins Sidney Crosby. Nováček z Las Vegas porazil Los Angeles 1:0 a asistenci u jediné branky si připsal Tomáš Nosek. Z výhry se radoval také Winnipeg, který obrátil souboj s Minnesotou a uspěl 3:2.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 9:20 12. 4. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český gólman Petr Mrázek a útočník Pittsburghu Phil Kessel v prvním kole play off NHL.

Český gólman Petr Mrázek a útočník Pittsburghu Phil Kessel v prvním kole play off NHL. | Foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Flyers nevyšla první třetina, v níž prohráli 0:3. V prostřední části přidali útočníci Jake Guentzel a Crosby v rozmezí 71 vteřin další dvě trefy a vyhnali z branky Briana Elliotta.

V závěrečném dějství dokonal třicetiletý Crosby třetí hattrick v play off a v klubových statistikách se dotáhl na slavného Maria Lemieuxa. Nejlepší střelec minulých vyřazovacích bojů Guentzel si připsal gól a tři nahrávky.

„Proměňovali jsme šance. Pořád se musíte zlepšovat v každém utkání, bez ohledu na skóre," uvedl trojnásobný vítěz Stanley Cupu Crosby. „Ve vyřazovací části není podstatné, jestli zvítězíte 7:0 nebo až po prodloužení,“ doplnil gólman vítězného týmu Matt Murray, jenž pochytal 24 střel.

„Bylo to jedno z nejhorších utkání v mé kariéře,“ neskrýval zklamání kapitán Flyers Claude Giroux. „Těžko se dá odstartovat hůř. Takové skóre hodně bolí. Je to trapné, ale pořád vedou pouze 1:0 na zápasy,“ prohlásil bek Shayne Gostisbehere, který si s útočníky Seanem Couturierem a Girouxem připsal čtyři záporné body do hodnocení plus/minus.

Rozhodující akce večera se v souboji mezi nováčkem ligy Golden Knights a Kings zrodila už ve čtvrté minutě. Nosek si zpoza brankové čáry vybruslil až do rohu mantinelu, přihrál na modrou zadákovi Sheau Theodorovi a ten vstřelil historicky první branku nevadského celku v play off.

Gólman Vegas Marc-André Fleury zneškodnil 30 střel, vychytal 11. čisté konto v bojích o Stanley Cup a dočkal se ocenění pro první hvězdu utkání.

Ve Winnipegu zlomil bezbrankový stav centr domácích Mark Scheifele až v 38. minutě. Wild se zkraje závěrečné dvacetiminutovky povedlo nejprve vyrovnat a posléze dokonat obrat. Už za 53 vteřin ale srovnal finský kanonýr Patrik Laine. Vítězný gól Jets vstřelil v 53. minutě obránce Joe Morrow.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme