Pittsburgh otočil zápas a vyhrál v podeváté v řadě. Edmonton bez McDavida popáté prohrál

Hokejisté Pittsburghu s Dominikem Simonem v sestavě otočili v NHL na svém ledě zápas se St. Louis z 1:3 na konečných 5:3 a zvítězili podeváté v řadě. Ve zbývajícím zápase středečního programu zdolalo Toronto doma Edmonton 4:2. V dresu vítězů opět plnil roli náhradního gólmana Petr Mrázek, který chytal naposledy 12. prosince. Jeho spoluhráč David Kämpf nebodoval a Ondřej Kaše kvůli drobnému zranění nenastoupil.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brock McGinn slaví se spoluhráči gól

Brock McGinn slaví se spoluhráči gól | Foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Góly začaly v Pittsburghu padat až v prostřední části a St. Louis se dostalo do trháku 2:0 a 3:1. O jeho branky se postarali Brayden Schenn, Jordan Kyrou a Colton Parayko. Za domácí snižoval dvakrát ve druhé třetině Bryan Rust.

Blues drželi těsný náskok 3:2 až do 53. minuty, po které najednou prohrávali. Z dorážky vyrovnal Sidney Crosby a o dvanáct sekund později využil přesilovou hru Evan Rodrigues. Výhru v závěru zpečetil Brock McGinn.

Toronto vedlo od páté minuty dorážkou Johna Taverese. Edmonton otočil skóre dvěma góly během 72 sekund, když se trefili zblízka Brendan Perlini a Leon Draisaitl. Ještě v úvodní třetině vyrovnal T.J. Brodie střelou od modré čáry.

Na další gól se čekalo až do 52. minuty, v níž využil přesilovou hru trefou z mezikruží Ilja Michejev. Pojistku přidal při hře bez gólmana Alexander Kerfoot. Oilers, kteří hráli bez svého lídra Connora McDavida, prohráli popáté za sebou.

NHL

Toronto - Edmonton 4:2 (2:2, 0:0, 2:0)
Branky: 5. Tavares, 20. Brodie, 52. Michejev, 60. Kerfoot - 10. Perlini, 12. Draisaitl. Střely na branku: 33:30. Diváci: 18 819. Hvězdy zápasu: 1. Michejev, 2. W. Nylander (oba Toronto), 3. Draisaitl (Edmonton).

Pittsburgh - St. Louis 5:3 (0:0, 2:3, 3:0)
Branky: 34. a 36. Rust, 53. Crosby, 53. Rodrigues, 59. B. McGinn - 21. B. Schenn, 29. Kyrou, 34. Parayko. Střely na branku: 41:29. Diváci: 17 921. Hvězdy zápasu: 1. Crosby, 2. Rodrigues, 3. Rust (všichni Pittsburgh).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme