Pastrňák dotáhl Boston gólem a asistencí k úvodnímu vítězství nad Tampou. Bodovali i další Češi

Hokejový útočník David Pastrňák přispěl Bostonu gólem a přihrávkou v prvním utkání 2. kola play-off NHL k výhře 3:2 nad Tampou Bay a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Havířovskému rodákovi připravil branku v přesilové hře David Krejčí, který bodoval v sedmém duelu za sebou. Na straně poražených si připsal jednu asistenci Ondřej Palát.

Tento článek je více než rok starý.

Toronto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák se raduje s Davidem Krejčím

David Pastrňák se raduje s Davidem Krejčím | Zdroj: Reuters

Skóre otevřel v závěru úvodní třetiny šikovnou tečí Charlie Coyle. Druhý gól vstřelil Boston ve 25. minutě po české spolupráci. Krejčí trpělivě hledal na pravé straně prostor pro přihrávku a poté křížným pasem uvolnil Pastrňáka, který zvýšil z levého kruhu střelou bez přípravy. Krejčí během své úspěšné bodové série zaznamenal tři góly a sedm asistencí.

Faksa připravil gól proti Coloradu, v soupeřově brance střídal zraněného gólmana Francouz

Číst článek

Boston vedl na začátku třetí třetiny už 3:0. Jeho elitní útok výborně napadal a získal puk, který Pastrňák bekhendem posunul na Brada Marchanda. Kanadský útočník bez problémů trefil odkrytou branku.

Tampa Bay se nevzdala a v závěrečných jedenácti minutách snížila na rozdíl jedné branky. V obou případech se prosadil Victor Hedman střelou od modré čáry. U prvního gólu si připsal asistenci Palát.

Více Boston nedovolil a po odchodu brankářské jedničky Tuukky Raska, který klub opustil z rodinných důvodů, zvítězil i ve čtvrtém utkání. Všechny výhry vychytal Jaroslav Halák a záda mu kryje Daniel Vladař, který s Bruins podepsal novou tříletou smlouvu. Klub novinku oznámil v průběhu zápasu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme