Nečas dvakrát překonal Vaněčka a odstartoval obrat Caroliny proti New Jersey. Dallas přestřílel Seattle

Martin Nečas překonal dvakrát Vítka Vaněčka a nasměroval hokejisty Caroliny k výhře 6:1 v New Jersey. Hurricanes vedou ve 2. kole play-off NHL už 3:1 a dělí je jedno vítězství od postupu do finále Východní konference. Nečas se stal druhou hvězdou zápasu, Vaněček byl ve 33. minutě po pátém gólu střídán.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nečas překonává brankáře New Jersey Devisl Vítka Vaněčka

Martin Nečas překonává brankáře New Jersey Devisl Vítka Vaněčka | Foto: Ed Mulholland-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Carolina brzy prohrávala po teči Jacka Hughese, ale Nečas otočil skóre. Český hráč ještě v úvodní třetině vyrovnal, když si v protiútoku najel před branku a nikým neatakovaný poslal puk za záda Vaněčka. I ve druhém případě se prosadil zblízka, když se opět ocitl sám před Vaněčkem a nedal mu šanci nekompromisní ranou pod horní tyč. 

Nečas tím odstartoval gólovou smršť. Carolina nasázela Vaněčkovi čtyři branky v rozmezí pěti minut a dvaceti sekund. Nejdříve jej překonal Brett Pesce z mezikruží, po závaru před brankou zvýšil Jesper Fast a střelou zpoza pravého kruhu upravil Brent Burns skóre na 5:1.

Vaněček, který v utkání chytil 12 ze 17 střel, poté přepustil místo Akiru Schmidovi. Na něj vyzrál na konci druhé třetiny už jen Jordan Martinook, který nasbíral tři body (1+2) a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

Probuzený Dallas

Dallas se oklepal z předchozí prohry 2:7 a vedl v polovině utkání i díky dvěma využitým přesilových hrám už 4:0. Ke konci úvodní třetiny otevřel skóre Jamie Benn, na něhož po přestávce navázali Thomas Harley, Max Domi a Joe Pavelski.

Čtyřgólový rozdíl platil i po dvou třetinách, na trefu domácího útočníka Jadena Schwartze odpověděl Roope Hintz. Do posledního dějství už nenastoupil Philipp Grubauer, jenž inkasoval pětkrát z 22 střel Dallasu. Nahradil jej Martin Jones a Seatlle zdramatizoval vývoj brankami Schwartze a Adama Larssona. Při hře bez gólmana ale zpečetil výhru hostů Domi.

2. kolo play-off NHL:

Východní konference - 4. zápas:
New Jersey - Carolina 1:6 (1:1, 0:5, 0:0)
Branky: 2. J. Hughes - 18. a 28. Nečas, 30. Pesce, 32. Fast, 33. Burns, 40. Martinook. Střely na branku: 22:29. Vítek Vaněček odchytal 32:46 minuty, inkasoval pět gólů ze 17 střel a úspěšnost zákroků měl 70,59 procenta. Diváci: 17.016. Hvězdy zápasu: 1. Martinook, 2. Nečas, 3. Burns (všichni Carolina). Stav série: 1:3.

Západní konference - 4. zápas:
Seattle - Dallas 3:6 (0:1, 1:4, 2:1)
Branky: 32. a 44. Schwartz, 56. A. Larsson - 30. a 58. Domi, 18. Jamie Benn, 25. Harley, 31. Pavelski, 40. Hintz. Střely na branku: 19:25. Diváci: 17.151. Hvězdy zápasu: 1. Schwartz (Seattle), 2. Harley, 3. Domi (oba Dallas). Stav série: 2:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme