Gudas jednou asistoval a Florida srovnala sérii s Washingtonem. Rangers se pomstili Pittsburghu

Český hokejový obránce Radko Gudas asistencí pomohl Floridě k vyrovnání série prvního kola play off s Washingtonem. Panthers ve druhém zápase zvítězili 5:1. Brankář Capitals Vítek Vaněček odchytal první dvě třetiny, ve kterých inkasoval všech pět branek. Sérii vyrovnali také hokejisté NY Rangers, kteří na vlastním ledě porazili Pittsburgh 5:2. V Západní konferenci Colorado podruhé zdolalo Nashville a Dallas vyrovnal sérii s Calgary.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítek Vaněček (vlevo) blokuje střelu Sama Bennetta

Vítek Vaněček (vlevo) blokuje střelu Sama Bennetta | Foto: Sam Navarro | Zdroj: Reuters

Florida o své první výhře v play off rozhodla v prvních dvou dějstvích, po kterých vedla 5:1. Panthers vyšly především závěry obou třetin. V poslední pětiminutovce první i druhé části vstřelili po dvou brankách a s předstihem rozhodli o svém vítězství.

„Jsem rád, že jsme vyhráli. První zápas nám tolik nevyšel, ale dneska jsme dokázali zabojovat a srovnali jsme stav série. Ze začátku jsme se trochu hledali a Bob (Sergej Bobrovskij) nás musel několikrát podržet, s postupem času jsme se ale zlepšovali a došli jsme si pro pohodlné vítězství. Série je srovnaná a my jsme připraveni na její další průběh,“ řekl autor vítězného gólu Aleksander Barkov.

Gudas se asistencí podílel na páté trefě, kterou vstřelil Carter Verhaeghe. Český obránce ho našel rozjetého na útočné modré čáře a kanadský útočník střelou přes dva obránce nedal Vaněčkovi šanci.

Šestadvacetiletý brankář odchytal smolný zápas, ve kterém inkasoval pět gólů z 19 střel a po čtyřiceti minutách přenechal místo Iljovi Samsonovi. Ruský gólman ve třetím dějství neinkasoval.

„Musíme si uvědomit, že v play off je důležitá každá maličkost. V příštích zápasech musíme hrát více do těla a na soupeře trochu zatlačit,“ snažil se povzbudit tým do dalších duelů jediný střelec Capitals Nicklas Backström.

Hokejisté NY Rangers se oklepali z úterní prohry ve třetím prodloužení a ve druhém domácím zápase porazili Pittsburgh jednoznačně 5:2. Třemi body za gól a dvě asistence newyorský celek táhli Frank Vatrano a Artěmij Panarin. Filip Chytil v zápase nebodoval.

Na výborný výkon z prvního duelu navázal brankář Rangers Igor Šesťorkin, který nestačil pouze na pouze dvě ze 41 střel. "Ve třetí části nám pomohl třemi nebo čtyřmi skvělými zákroky. Trochu jsme se trápili a Igor byl v téhle fázi naším klíčovým hráčem. Byl skvělý," pochválil ruského gólmana trenér Gerard Gallant.

Třicetiletý brankář Penguins Louis Domingue nastoupil do zápasu play off poprvé v kariéře jako týmová jednička a kryl 35 střel. Kanadský brankář dostal příležitost při zranění Tristana Jarryho a Caseyho DeSmithe. "Odvedl dobrou práci. Hlavně v době, kdy jsme ztráceli jeden nebo dva góly, nás několika povedenými zákroky udržel ve hře. Škoda, že jsme se od jeho výkonu nedokázali odrazit a nesrovnali jsme," litoval Sidney Crosby, který zápas zakončil s bilancí 1+1.

Colorado porazilo Nashville 2:1 v prodloužení a je jediným celkem Západní konference, který vyhrál obě úvodní utkání. V brance Predators dostal před Davidem Rittichem přednost Connor Ingram a vydařeným výkonem dlouho držel naděje na vyrovnání série. Pětadvacetiletý brankář v zápase čelil 51 střelám, z nichž nedosáhl pouze na dvě. Rozhodující gól dal v 69. minutě Cale Makar.

Povedený brankářský výkon nabídl také souboj Calgary s Dallasem. Stars na ledě kanadského celku vyhráli 2:0 a srovnali stav série na 1:1. Brankář Jake Oettinger kryl všech 29 střel Colorada a vychytal první nulu v play off. Vítěznou branku vstřelil v 8. minutě Joe Pavelski.

Východní konference - 2. zápasy:

Florida - Washington 5:1 (stav série 1:1), New York Rangers - Pittsburgh 5:2 (stav série 1:1).

 

Západní konference - 2. zápasy:

Colorado - Nashville 2:1 v prodl. (stav série 2:0), Calgary - Dallas 0:2 (stav série 1:1).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme