Rangers otočili sérii s Pittsburghem a postoupili do 2. kola play off NHL. Calgary vyřadilo Dallas

Hokejisté New York Rangers s Filipem Chytilem v sestavě zdolali v rozhodujícím utkání Pittsburgh 4:3 v prodloužení a postoupili do 2. kola play off NHL. Vítězný gól vstřelil Artěmij Panarin v čase 64:46 a korunoval obrat týmu v sérii z 1:3 na 4:3. Také Calgary porazilo Dallas až v prodloužení, ve kterém zařídil Johnny Gaudreau v 76. minutě domácím postupovou výhru 3:2.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radující se hráči New York Rangers

Radující se hráči New York Rangers | Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Rangers vedli od osmé minuty gólem Chrise Kreidera z přečíslení, ale v polovině utkání prohrávali 1:2. Z přesilové hry vyrovnal Danton Heinen a osmou trefou v sérii otočil Jake Guentzel po přihrávce Sidneyho Crosbyho, který v minulém utkání chyběl kvůli zranění.

Už za 65 sekund vyrovnal K'Andre Miller, jehož střela po šťastných odrazech od chráničů dvou hráčů Pittsburghu skončila v brance.

Pod další změnu skóre se podepsal hrubkou Chytil. Přihrávku českého útočníka vystihl na obranné modré čáře Evan Rodrigues a z úniku dostal Pittsburgh v závěru druhé třetiny do vedení 3:2.

Mika Zibanejad ale poslal zápas gólem z 55. minuty do prodloužení, které rozhodl v přesilové hře Panarin střelou z pravého kruhu. Rangers se v dalším kole play off utkají s Carolinou.

Sestřih zápasu Rangers - Pittsburgh

Dallas otevřel skóre už po čtyřiceti sekundách trefou Jamieho Benna z mezikruží. Calgary vyrovnalo na začátku druhé třetiny tečí Tylera Toffoliho, ale v dalším střídání inkasovalo. Z přečíslení vrátil hostům vedení Vladislav Naměstnikov.

Domácí upravili na 2:2 ve 29. minutě brankou Matthewa Tkachuka z protiútoku, který založil rychlou rozehrávkou gólman Jacob Markström.

Dallas držel ve hře brankář Jake Oettinger a nerozhodný stav platil až do 76. minuty, v níž rozhodl Gaudreau z dorážky z ostrého úhlu. Zúročil tím výraznou střeleckou aktivitu Calgary 67:28 a zajistil týmu postup do druhého kola, ve kterém se Flames střetnou s Edmontonem.

Sestřih zápasu Calgary - Dallas

Sezona v NHL skončila s vyřazením Stars Radku Faksovi, o kterém se mluví jako o možné posile české reprezentace na mistrovství světa.

Pavouk play off NHL

1. kolo play off NHL:

Východní konference - 7. zápas:

New York Rangers - Pittsburgh 4:3 v prodl. (konečný stav série: 4:3)

Západní konference - 7. zápas:

Calgary - Dallas 3:2 v prodl. (konečný stav série: 4:3)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme