Pastrňák zahájil play-off Bostonu gólem, Krejčí vyrovnal Eliáše. K výhře Caroliny přispěl Nečas

Hokejisté Bostonu vstoupili do play-off NHL vítězstvím 3:1 nad Floridou. Bruins ve vyřazovacích bojích Východní konference navázali na základní část, kterou minulý týden uzavřeli rekordní 65. výhrou, a výrazně se na tom opět podíleli čeští hráči. David Pastrňák přispěl gólem, David Krejčí a Pavel Zacha měli po jedné asistenci. Bodově se prosadil i Martin Nečas, jenž dvěma přihrávkami přispěl k výhře Caroliny 2:1 nad New Yorkem Islanders.

Tento článek je více než rok starý.

Video New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák slaví vstřelenou branku

David Pastrňák slaví vstřelenou branku | Foto: Brian Fluharty | Zdroj: Reuters

Pastrňák otevřel v 6. minutě v přesilovce skóre zápasu, když mu Krejčího odraženou střelu před brankou přiklepnul k dorážce Tyler Bertuzzi.

Šestatřicetiletý Krejčí si tak připsal 125. kanadský bod ve svém 156. zápase play-off NHL, čímž se v historických českých tabulkách posunul na 2. místo. Na něm je se stejným počtem bodů Patrik Eliáš. Rekord stále drží Jaromír Jágr s 201 body z 208 zápasů.

V úvodu druhé části domácí zvýšili díky 50. trefě Brada Marchanda v play-off na 2:0 a na snížení Panthers ještě před přestávkou odpověděl gólem na 3:1 po Zachově asistenci Jake DeBrusk.

Carolina se proti Islanders prosadila vždy v početní výhodě a na začátku obou akcí byl pokaždé Nečas. Hned ve 4. minutě po jeho spolupráci s Brentem Burnsem skóroval Sebastian Aho, v úvodu druhé třetiny zase Stefan Noesen.

Edmonton v úvodním duelu play-off Západní konference překvapivě nestačil na Los Angeles, se kterým prohrál 3:4 v prodloužení. V desáté minutě rozhodl Alex Iafallo brankou z přesilovky. Duel Dallasu s Minnesotou se protáhl za nerozhodného stavu o 32 minut, pak o vítězství Wild rozhodl Ryan Hartman.

Výsledky play-off NHL

Východní konference - 1. zápasy:
Carolina - NY Islanders 2:1 (za domácí Nečas 0+2), Boston - Florida 3:1 (za domácí Pastrňák 1+0, Krejčí a Zacha oba 0+1).
Západní konference - 1. zápasy:
Dallas - Minnesota 2:3 - prodlužuje se, Edmonton - Los Angeles 3:4.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme