Vegas nepřestává udivovat NHL a chystá se na souboj dvou neporažených týmů

V play-off NHL se zatím jen sedmkrát v historii potkaly týmy, které shodně předchozí sérii vyhrály 4:0 na zápasy. V šesti případech pak lepší z téhle dvojice získal Stanley Cup. Pokud by to mělo platit i letos, tak souboj San Jose a Las Vegas můžeme označit za předčasné finále.

San Jose Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Vegas se radují z hladkého postupu přes Los Angeles.

Hokejisté Vegas se radují z hladkého postupu přes Los Angeles. | Foto: Alex Gallardo | Zdroj: AP

„Nevěděl jsem, kdo vyhraje tuhle sérii. Nikdo to nevěděl. Nikdo nemohl tušit, jestli to bude na čtyři nebo sedm zápasů. To je krása play-off. Myslím, že máme dobrý tým. Snažíme se pokračovat v tom, co děláme, a uvidíme, co nám to přinese," prohlásil na tiskové konferenci generální manažer hokejistů Las Vegas George McPhee.

Hertl vystřelil San Jose postup přes Anaheim, Simon pomohl Pittsburghu k výhře ve Philadelphii

Číst článek

Pouhý týden po začátku bojů o Stanley Cup slavili Golden Knights postup do dalšího kola. Los Angeles vyřadili 4:0 na zápasy a stali se prvním týmem v historii NHL, který ve svém prvním ročníku vyhrál sérii play-off v nejkratší možné době.

V minulosti se ve třech nejprestižnějších zámořských soutěžích - NHL, NBA a MLB - před Golden Knights nikomu nepodařilo vyhrát v premiérové sezóně první sérii play-off 4:0.

Na soupeře pro další kolo Las Vegas nečekalo dlouho. Tomáš Hertl rozhodl čtvrté utkání proti Anaheimu a San Jose také ukončilo sérii v nejkratší možné době. Hned první dva postupující se také potkají ve druhém kole bojů o Stanley Cup a bude to poosmé, co na sebe narazí týmy, které předchozí sérii vyhrály shodně 4:0. V minulosti šestkrát ze sedmi případů vítěz takového souboje slavil také zisk Stanley Cupu.

„Mají skvělou sezónu. Sledovali jsme jejich zápasy s Los Angeles. Jejich brankář Fleury stejně jako náš Jones odchytal skvělou sérii. Byl úžasný. Musíme na něj být připraveni a překonat ho. Hrají dobře, jsou rychlí. Hodně silní jsou na domácím ledě. Bude to těžká série, ale můžeme ji zvládnout," říká o Golden Knights útočník Sharks Tomáš Hertl.

Hertla čeká ve druhém kole bojů o Stanley Cup setkání s Tomášem Noskem. Duel Las Vegas se San Jose tak bude také duelem dvou českých hokejistů, kteří spolu v roce 2012 hráli za českou reprezentaci na mistrovství světa hráčů do 20 let.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme