Vegas mělo být v NHL na odpis, místo toho už slaví první výhru v play-off v sérii proti Los Angeles

Nikdy ve stoleté historii NHL neměl nový klub nejlepší hokejové ligy světa tak dobrou úvodní sezonu. Las Vegas vyhrálo v Západní konferenci svou divizi a na vítězné vlně se veze i v play-off. V prvním zápase série porazili hokejisté Vegas Los Angeles 1:0. A město zábavy žije hokejem.

La Vegas Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Tomáš Nosek v dresu Las Vegas (ilustrační foto)

Útočník Tomáš Nosek v dresu Las Vegas (ilustrační foto) | Foto: Matt Kartozian-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Před sezonou si z každého týmu NHL vybrali hráče, o kterého nebyl tak velký zájem. Z toho muselo být těžké dát dohromady fungující partu. Pak navíc přišla mimosportovní rána pro celé město.

„V hotelu samotném byste až na stále vysklená okna ve vrahově pokoji a policejní pásku před hlavním vchodem nepoznali, že tam před dvěma dny došlo k masakru,“ říkal zpravodaj Radiožurnálu v USA Jan Kaliba o tragické střelbě z hotelu v Las Vegas.

Pastrňák dal 35. gól v sezoně, poslední zápas NHL rozhodl o složení dvojic pro play-off

Číst článek

Jenže na hokejistech to znát nebylo. České zastoupení v týmu je dvojí, v útoku hrají Tomášové Hyka a Nosek. Vlastně trojí – nezapomeňme na skauta a bývalého hokejistu Václava Nedomanského.

„Nosek hraje pořád od začátku, Hyka byl velmi dobrý v tréninkovém kempu, ale protože podepsal smlouvu s AHL, tak z praktických důvodů musel odejít na farmu,“ vysvětlival Nedomanský pozici dvou Čechů, kteří přišli do města, o němž se říkalo, že tam v tak velké konkurenci zábavy hokej nemá šanci na úspěch.

„Pár fanoušků už mě poznalo a chtělo podpis, to člověka potěší,“ líčí Radiožurnálu Tomáš Hyka. „Už první zápas jsem byl překvapený, když přišla skoro plná hala a všichni fandili,“ navazuje na svého spoluhráče Tomáš Nosek.

Hyka odehrál v základní části sezony jen 10 zápasů, Nosek skoro 70. Město kasín není imunní vůči hokeji a prý ani nebylo v dobách týmu Las Vegas Thunder, jenž hrál nižší soutěž IHL.

„Vegas žilo hokejem. Člověk se nad tím musí trošičku zasmát, ale fanoušci tam chodili a mužstvo bylo výborné. Zápasy měly úroveň a byla to sportovní atmosféra jako kdekoli jinde,“ vzpomíná Robert Lang.

Fanoušci chodili a i trenér Gerard Gallant přiznal, že v play-off to proti silnému Los Angeles prý bude na tribunách peklo. A na ledě? Kdo je favorit? Při pohledu na tabulku po základní části možná Las Vegas.

„Co si myslím? Nejsme favorité,“ říkal před prvním utkáním trenér Las Vegas Gerard Galland a dodal: Byly to s Los Angeles vyrovnané zápasy. Musím ale uznat, že v play-off jsou mnohem zkušenější.“

První zápas play-off ve své historii odehrálo Las Vegas proti Los Angeles v noci ze středy na čtvrtek a roli mírného favorita v něm potvrdilo. Rytíři z města hříchu porazili tým z Kalifornie 1:0. 

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme