Hokejisté Vegas rozstříleli Colorado a srovnali sérii, Montreal je krok od postupu do semifinále NHL

Hokejisté Vegas porazili i díky hattricku Jonathana Marchessaulta ve druhém kole play off NHL na svém ledě Colorado 5:1 a vyrovnali stav série na 2:2. Montreal vyhrál stejným výsledkem 5:1 doma nad Winnigem, vede 3:0 na zápasy a dělí jej už jen jedno vítězství od postupu do semifinále soutěže.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Las Vegas slaví výhru

Hokejisté Las Vegas slaví výhru | Zdroj: Reuters

Colorado otevřelo skóre už ve druhé minutě z dorážky Brandona Saada, ale další průběh zápasu kontrolovali hráči Vegas, kteří měli střeleckou převahu 35:18.

Útočník Bostonu Krejčí v NHL pyká za faul na Barzala, musí zaplatit přes sto tisíc korun

Číst článek

V sedmé minutě vyrovnal po důrazu v brankovišti Marchessault a na začátku druhé třetiny udeřil Max Pacioretty z přečíslení tři na dva.

Zhruba v polovině zápasu zvýšil Marchessault v přesilové hře, když se prosadil z levého kruhu střelou bez přípravy.

Kanadský útočník zkompletoval hattrick ve 47. minutě a výhru stvrdil Patrick Brown, jehož střelu z předbrankového prostoru gólman Philipp Grubauer ztlumil, ale doklouzal s pukem až za brankovou čáru. Vegas tak stoprocentně využilo domácího prostředí a před vyprodaným hledištěm vyrovnalo dvěma výhrami sérii z 0:2.

Sestřih ze zápasu Vegas - Colorado:

Montreal povzbudil obrat v prvním kole play off, ve kterém otočil sérii s Torontem z 1:3, a v neděli prodloužil šňůru výher už na šest utkání.

První gól dal v úvodu zápasu Corey Perry po obtočení se kolem branky a Canadiens odskočili mezi 30. až 34. minutou na 3:0. Nejdříve po závaru v brankovišti vstřelil druhý gól týmu Artturi Lehkonen a v oslabení zvýšil Joel Armia z přečíslení dva na jednoho.

Winnipeg, který trefil za stavu 0:1 dvakrát tyč, snížil v závěru druhé třetiny střelou Adama Lowryho. Nick Suzuki ale ve 49. minutě vrátil Montrealu třígólový náskok a vítězství zpečetil při hře bez brankáře opět v oslabení Armia, první hvězda zápasu.

Sestřih ze zápasu Montreal - Winnipeg:

2. kolo play off NHL:

Severní divize - 3. zápas:

Montreal - Winnipeg 5:1 (stav série: 3:0)

Západní divize - 4. zápas:

Vegas - Colorado 5:1 (stav série: 2:2)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme