Mrázek naskočil do branky a vychytal Carolině první výhru v sérii, Boston vyhrál v prodloužení

Hokejový gólman Petr Mrázek kryl ve svém prvním letošním startu v play-off NHL 35 střel a dovedl Carolinu k výhře 3:2 v prodloužení na ledě Tampy Bay. Hurricanes i díky výkonu českého brankáře, který byl zvolen druhou hvězdou zápasu, snížili stav série na 1:2. Boston i bez bodových příspěvků Davida Krejčího a Davida Pastrňáka zvítězil na ledě New Yorku Islanders 2:1 v prodloužení a ujal se vedení 2:1 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Mrázek

Petr Mrázek | Zdroj: AAP/Reuters

Carolina udělala po dvou domácích prohrách změnu v brankovišti, a tak Mrázek chytal poprvé od 10. května. Ostravský rodák inkasoval oba góly v přesilové hře Tampy Bay, která ve druhé třetině smazala dvoubrankovou ztrátu.

Hokejisté Tampy porazili Carolinu v play-off NHL i podruhé, sérii vedou už 2:0 na zápasy

Číst článek

Faul na Ondřeje Paláta potrestal po hezké kombinaci zblízka Brayden Point a střelou z mezikruží vyrovnal Alex Killorn. Oba se v play-off trefili shodně pošesté a více branek dal jen Nathan MacKinnon z Colorada.

Mrázka předčil při vyhlašování hvězd zápasu pouze Sebastian Aho, jenž si připsal gól a dvě asistence. Finský útočník založil u první branky rychlý protiútok, který zakončil Brett Pesce střelou bez přípravy zpoza pravého kruhu přes blokujícího Paláta.

Sestřih ze zápasu Carolina - Tampa Bay:

O chvíli později zvýšil Aho ze sólového úniku a v prodloužení tečoval jeho střelu Jordan Staal. Kapitán Caroliny rozhodl o výhře nad obhájci Stanleyova poháru v čase 65:57.

Boston vedl od šesté minuty, v níž se prosadil Craig Smith střelou z mezikruží. Gólman Tuukka Rask, který byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu, kryl 28 střel a překonal jej pouze v 55. minutě z dorážky Matthew Barzal.

Islanders vyhráli předchozí zápas v prodloužení, ve kterém tentokrát udeřili Bruins. Autorem vítězného gólu byl Brad Marchand, který překvapil v čase 63:36 střelou z ostrého úhlu Semjona Varlamova.

2. kolo play-off NHL:

Východní divize – 3. zápas:

New York Islanders – Boston 1:2 v prodl. (stav série: 1:2)

Centrální divize – 3. zápas:

Tampa Bay – Carolina 2:3 v prodl. (stav série: 2:1)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme