Philadelphia podlehla Islanders, Voráček vyšel znovu naprázdno. Vegas vedou nad Vancouverem

Hokejisté Philadelphie s Jakubem Voráčkem v sestavě podlehli ve 2. kole play-off NHL New Yorku Islanders 1:3 a v sérii prohrávají 1:2 na zápasy. Nejvýše nasazený tým v Západní konferenci Vegas vyhrál 3:0 nad Vancouverem a v sérii vede 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Edmonton/Toronto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Robin Lehner z New York Islanders

Brankář Robin Lehner z New York Islanders | Zdroj: Reuters

Philadelphia začala zápas aktivně a její převahu vyjádřil v 15. minutě gólem Tyler Pitlick, který dobře ukryl střelu zpoza levého kruhu. Od druhé třetiny se ale obraz hry změnil a Islanders v ní otočili skóre.

Protesty proti rasismu zbrzdily NHL i NBA, play-off obou soutěží se v ‚bublinách‘ znovu rozjede v sobotu

Číst článek

Matthew Barzal pasem od zadního mantinelu uvolnil Matta Martina, který zblízka vyrovnal. Šest sekund před odchodem do kabin se z mezikruží prosadil bekhendem Leo Komarov. Na začátku třetí části využil přesilovou hru Anders Lee.

Jediný český zástupce v utkání Voráček byl se sedmi body (4+3) nejproduktivnějším hráčem Philadelphie v 1. kole play-off proti Montrealu. V sérii proti Islanders ale vyšel ve třech zápasech naprázdno.

Vegas vedlo už v šesté minutě 2:0. Alex Tuch se z úniku trefil přesně do horního růžku, za 83 sekund zvýšil střelou z pravého kruhu obránce Zach Whitecloud. Ze stejné pozice, z jaké padl druhý gól, se prosadil na začátku třetí třetiny v přesilové hře ještě Mark Stone. Vancouver promarnil za stavu 0:2 přes minutu dlouhou početní výhodu pět na tři a podruhé v sérii nepřekonal Robina Lehnera, který kryl 32 střel.

V sestavě Vegas scházel pošesté za sebou kvůli zranění útočník Tomáš Nosek, v sérii tak nenastupuje žádný český hráč.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme