Chytil se dvakrát trefil a vynutil pro Rangers rozhodující zápas, v barvách Caroliny bodoval Nečas

Filip Chytil dvěma góly pomohl NY Rangers k výhře 5:2 nad Carolinou. Rangers vyhráli i třetí domácí utkání v sérii a vynutili si rozhodující sedmý zápas. V barvách Caroliny bodoval Martin Nečas, jenž připravil druhou branku svého týmu pro Vincenta Trochecka.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Chytil se raduje se spoluhráči z gólu

Filip Chytil se raduje se spoluhráči z gólu | Zdroj: Reuters

Rangers odvrátili vyřazení zásluhou povedeného vstupu do utkání. Po deseti minutách vedli díky trefám Tylera Motteho a Miky Zibanejada 2:0, ani napotřetí tak v domácím prostředí nepustili Hurricanes do vedení.

Colorado v závěru šestého duelu rozhodlo sérii se St. Louis a po 20 letech je ve finále konference

Číst článek

Ve 24. minutě se poprvé v zápase prosadil Chytil, jenž zakončil únik dva na jednoho prudkou střelou nad lapačku brankáře Antiho Raanty.

O minutu a půl později Brady Skjei snížil na 1:3, v čase 26:47 ale Chytil vrátil domácím tříbrankový náskok. Dvaadvacetiletý český centr vybruslil z levého rohu a bekhendovým pokusem našel skulinku nad ramenem střídajícího Pjotra Kočetkova.

V 33. minutě Carolina opět snížila. Nahození od modré čáry před brankou tečoval Nečas a vyražený puk i s pomocí teče bránícího Ryana Lindgrena dostal do branky Trocheck.

Ve třetí části se Carolina tlačila za vyrovnáním, přestřílela Rangers 12:6, ale jedinou branku vstřelili domácí. Artěmij Panarin ve 48. minutě využil přesilovku a definitivně rozhodl o výhře newyorského celku.

2. kolo play-off NHL:

Východní konference - 6. zápas:
New York Rangers - Carolina 5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
Branky: 24. a 27. Chytil, 8. Motte, 10. Zibanejad, 48. Panarin – 26. Skjei, 33. Trocheck (Nečas). Střely na branku: 25:39. Diváci: 18 006. Hvězdy zápasu: 1. Chytil, 2. Šesťorkin, 3. Goodrow (všichni NY Rangers). Stav série 3:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme