Hlavní hvězdou měl být Voráček. Publikum na tréninku Philadelphie ale víc zajímal maskot

Měli na sobě tréninkové dresy, ale na tribunách bylo víc lidí než na některých zápasech české extraligy. Hokejisti Philadelphie a Chicaga trénovali před večerním zápasem NHL v Praze veřejně před fanoušky. A publikum bylo dost mladé.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček na tréninku v Praze

Jakub Voráček na tréninku v Praze | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

V útrobách haly štěbetaly děti, a i když v O2 areně jezdily po ledě velké hvězdy NHL, tak pro některé malé hokejisty, kteří na zápase byly v dresech třeba Benešova, Kopřivnice nebo Rychnova nad Kněžnou, bylo větší zábavou hrát na babu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Philadelphie absolvovali veřejný trénink. Více si poslechněte v reportáži Františka Kuny

Při vstupu na tribuny jste mohli vidět, že publikum je opravdu hodně mladé. Náctileté nadšenci skandovali jméno jediného Čecha ve Philadelphii Jakuba Voráčka. Velký zájem je na tribunách i o Grittyho. To je maskot Philadelphie – velká oranžová příšera.

Bratři Matěj a Matyáš na stadionu spíše naháněli maskota, než aby okoukávali, jak se hraje hokej v NHL. „Je to něco jiného, nepotkáváme to v Česku každý den, takže jsme se chtěli vyfotit. Známe to z televize, NHL sledujeme doma v noci, tak jsme chtěli fotku,“ řekl reportérovi Radiožurnálu jeden z bratrů.

Druhý měl na sobě dres Chicaga. „Jsem fanoušek Chicaga i Philadelphie. Ale víc Chicaga,“ vysvětlil a na otázku, jestli hrají hokej, bratři odpověděli: „Jo, v Porubě v Ostravě.“

Trénink Philadelphie skončil, z velkého chumlu hráčů uprostřed kluziště se odpojil jediný Čech v týmu Flyers Jakub Voráček, objel kluziště a sklidil potlesk.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme