Reichel dal gól a na druhý nahrál, v přípravě na NHL ale body českého útočníka Winnipegu nestačily

Český hokejový útočník Kristian Reichel se v přípravném utkání na NHL blýskl gólem a nahrávkou. Bodový příspěvek litvínovského odchovance ale hokejistům Winnipegu k výhře nestačil, na ledě Vancouveru prohráli 2:3. V nedělním programu se prosadil také Radek Faksa, který trefou do prázdné branky zpečetil výhru Dallasu 6:3 nad Arizonou. Za poražené si jednu asistenci připsal Jan Jeník a celý zápas odchytal Josef Kořenář.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristian Reichel

Kristian Reichel | Zdroj: Reuters

Vancouver se dostal na konci čtvrté minuty zásluhou Bo Horvata do vedení, ale hosté odpověděli ještě do přestávky.

Mrázkovi se v novém týmu v přípravě na NHL daří, gólman Toronta pomohl k výhře čistým kontem

Číst článek

Nahození Leona Gawankeho vypadlo brankáři Jaroslavu Halákovi přímo k Reichelově hokejce a český útočník s trochou štěstí posunul puk na Jeffa Mallota, jenž vyrovnal.

Canucks se pak po gólech Nicolase Petana a Tannera Pearsona dostali do dvoubrankového vedení, v 57. minutě ale po ojedinělé šanci Jets zdramatizoval závěr Reichel.

Syn olympijského vítěze Roberta Reichela si po vyhraném vhazování našel prostor ke střele a švihem trefil pravý horní roh branky.

Gól Kristiana Reichela do sítě Vancouveru:

V souboji mezi Dallasem a Arizonou, který se hrál v rámci akce Hockeyville USA v El Pasu, se představila čtveřice českých hokejistů. V sestavě Arizony nastoupili Jeník, Dmitrij Jaškin a brankář Kořenář, v barvách Dallasu Faksa.

Nejlépe vyšel zápas poslednímu jmenovanému. Opavský rodák, který se v Dallasu chystá již na sedmou sezonu, vstřelil při závěrečném risku soupeře bez brankáře první gól v přípravě. Na třetí brance Coyotes se podílel Jeník, jehož střelu z levého kruhu dorazil za brankovou čáru Cristian Fischer.

Utkání nevyšlo Kořenářovi, který inkasoval pět branek z 33 střel. Spokojený nemohl být ani Jaškin, jenž po návratu do zámoří z KHL stále čeká na první kanadský bod.

Přípravné zápasy NHL:

Pittsburgh - Detroit 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Branky: 13. a 47. Kapanen, 4. Carter, 25. Letang, 36. Heinen - 16. Suter.

Vancouver - Winnipeg 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky: 4. Horvat, 26. Petan, 53. T. Pearson - 13. Malott (K. Reichel), 57. K. Reichel.

Dallas - Arizona (v El Pasu) 6:3 (2:1, 1:2, 3:0)
Branky: 12. Harley, 19. Benn, 35. Dellandrea, 45. Pavelski, 56. Seguin, 60. Faksa - 7. Gostisbehere, 21. O'Brian, 31. Fischer (Jeník). Josef Kořenář inkasoval v dresu Arizony pět branek z 33 střel a úspěšnost zásahů měl 84,8 procenta.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme