Protesty proti rasismu zbrzdily NHL i NBA, play-off obou soutěží se v ‚bublinách‘ znovu rozjede v sobotu

Play-off basketbalové NBA a hokejové NHL se po několikadenní pauze na protest proti rasové nerovnosti a policejnímu násilí znovu rozjede v sobotu. Basketbalisté ve své „bublině“ v Orlandu nehráli od středy, hokejisté v centrálních městech Torontu a Edmontonu se k nim připojili ve čtvrtek. V pátek se nebude hrát naposledy.

Toronto/Edmonton/Orlando (Aktualizováno: 19:21 28. 8. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vedení NHL odložilo zápasy kvůli protestům proti rasismu

Vedení NHL odložilo zápasy kvůli protestům proti rasismu | Zdroj: Reuters

Po rozhodnutí pokračovat vedení NHL oznámilo upravený program na další dny. V sobotu se v Torontu uskuteční odložené duely Tampa Bay - Boston a Philadelphia - New York Islanders, v Edmontonu se střetne Vegas s Vancouverem. V neděli budou následovat další tři zápasy.

Bojkot ochromil zámořské sportovní soutěže. K basketbalistům Milwaukee se přidala i Ósakaová

Číst článek

Na protest proti nedělnímu incidentu ve Wisconsinu, při kterém policie postřelila černocha, se ve čtvrtek druhým dnem nehrálo ani play-off NBA, baseballová MLB odložila sedm zápasů a zastavily se i další americké profesionální soutěže fotbalová MLS nebo ženská WNBA. Řada týmů amerického fotbalu zase odvolala tréninky na novou sezonu.

„Proběhla otevřená, vášnivá a produktivní diskuze mezi hráči NBA, trenéry a majiteli klubů ohledně dalších kroků, jimiž bychom podpořili sociální spravedlnost a rasovou rovnost,“ uvedla dnes NBA. „Všechny strany se shodly na tom, že v sobotu 29. srpna bude pokračovat play-off,“ dodalo vedení basketbalové ligy.

Bojkot v NBA graduje

Play-off NBA, které se kvůli koronaviru hraje v uzavřeném komplexu v Orlandu, dokonce údajně hrozilo i zrušení. Hvězdy LeBron James a Kawhi Leonard se totiž podle listu The Athletic snažili přesvědčit ostatní hráče k bojkotu zbytku vyřazovacích bojů.

Viceprezident hráčské asociace a křídlo Miami Andre Iguodala ale pro AP uvedl, že nakonec došlo k dohodě a hráči chtějí pokračovat v play-off. Začít by se mělo nejpozději v sobotu.

„Kolem všeho je hodně emocí. Je to důležitější než basketbal, který má ale obrovský dosah a my toho musíme využít. Nesmíme dovolit, aby ti, co naší cestě nepřejí, nás o ni připravili,“ prohlásil.

Pokračování play-off podpořil i trenér Los Angeles Clippers Doc Rivers. „Hráči se snaží přijít na to, kam až můžou zajít. Je to docela vtipné, protože sice přijdete na to, že problémy světa nevyřešíte, ale rozhodně k tomu můžete přispět. A přesně o to se naši kluci snaží,“ řekl v rozhovoru pro Fox Sports West.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme