Do NHL míří další Čech. Hokejový útočník Zohorna podepsal roční smlouvu s Pittsburghem

Český hokejový útočník Radim Zohorna z Mladé Boleslavi podepsal jako nedraftovaný volný hráč roční dvoucestnou smlouvu v NHL s Pittsburghem. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Havlíčkova Brodu, který v letech 2017 a 2018 získal titul s Kometou Brno, se tak v nadcházející sezoně vydá na první zahraniční angažmá.

Tento článek je více než rok starý.

Pittsburgh (Aktualizováno: 21:36 29. 4. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový útočník Radim Zohorna

Hokejový útočník Radim Zohorna | Zdroj: Profimedia

„Radim je chytrý hráč s dobrým hokejovým myšlením a využívá svých dobrých parametrů jako výhody. Jeho schopnosti hrát na všech třech útočných postech slibují posílení naší ofenzivy,“ řekl generální manažer a viceprezident Pittsburghu Jim Rutherford, který o podpisu kontraktu informoval na klubovém webu.

Dohrání základní části NHL dostává reálné obrysy. Vedení soutěže se nápad s třemi zápasy denně líbí

Číst článek

Zohorna debutoval v sezoně 2018/19 v české reprezentaci, kde se setkal i se svými staršími bratry Tomášem a Hynkem, kteří hrají v KHL za Chabarovsk.

V uplynulé sezoně v dresu Mladé Boleslavi nasbíral v 46 zápasech 22 bodů za deset branek a 12 asistencí.

„Začne mi to docházet až později, protože to je sen každého hokejisty. Jsem rád, že jsem se tam dostal ještě teď. Není to pozdě ani příliš brzo. Jsem obrovsky natěšený na to, jak to bude celé probíhat,“ uvedl Zohorna v tiskové zprávě společnosti Sport Invest, která jej zastupuje.

Cíl je jasný

Do Mladé Boleslavi přestoupil loni v lednu výměnou za Jakuba Orsavu. V extralize má na kontě 203 utkání a 67 bodů za 35 branek a 32 asistencí. „Mým cílem je udělat vše pro to, abych se udržel v prvním týmu Penguins. Je mi jasné, že to bude velmi náročný úkol, ale menší si klást nemohu. O tom, že bych mohl jít na farmu, momentálně vůbec neuvažuji,“ podotkl hráč, který 24. narozeniny oslavil právě ve středu.

V reprezentaci sehrál za dvě sezony 16 utkání a zaznamenal tři body za asistence. Loni v únoru na Švédských hrách si zahrál v jednom útoku s bratry. Povedlo se jim to jako první bratrské trojici v historii české hokejové reprezentace. V dějinách československého hokeje už spolu reprezentovali slovenští sourozenci Marián, Peter a Anton Šťastní.

Nejmladší z bratrů Zohornů teď má jako první z rodiny okusit NHL. „Už loni byly nějaké nabídky a Tomáš mě tlačil, ať NHL zkusím. Je nadšený, že se to podařilo letos. Když se to nepovedlo jim, tak jsou rádi, že se to povede alespoň mně. Žádná závist tam nebude,“ řekl Zohorna.

The Penguins have signed forward Radim Zohorna to a one-year, two-way contract.

The 6-foot-6, 233-pound Zohorna, who is celebrating his 24th birthday today, has played the last six seasons in the Czech Republic’s top professional league.

Details: pens.pe/3daGif9

18:38 – 29. 04. 2020

106 843

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme