Gudas přerušil roční gólový půst. Rittich má za sebou premiérový start za Toronto, prohře ale nezabránil

Hokejový obránce Radko Gudas skóroval v NHL po více než roce a svou trefou pomohl Floridě na ledě Dallasu k výhře 3:2 v prodloužení. Třetí brankou sezony přispěl David Krejčí k vítězství Bostonu 3:2 po samostatných nájezdech nad Buffalem. David Rittich chytal poprvé za Toronto a kryl 25 střel, ale neodvrátil prohru s Calgary 2:3 v prodloužení. New York Rangers i díky asistenci Filipa Chytila uspěli v New Jersey 3:0.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gudas přišel do Floridy před sezonou z Washingtonu, ve kterém dal poslední branku 7. ledna 2020. Český obránce, který je v soutěži na druhém místě v počtu hitů, ukončil gólový půst i trochu kuriózním způsobem, jakým dostal tým ve 23. minutě do vedení 2:1. Gudas vystřelil od modré čáry, puk trefil v pravém kruhu hokejku Rhetta Gardnera a obloučkem zapadl od břevna do branky. Dallas ve třetí třetině vyrovnal, ale v prodloužení rozhodl o výhře Panthers Frank Vatrano.

Boston se v souboji s nejhorším týmem soutěže nadřel na výhru. Krejčí sice vyrovnal ve čtrnácté minutě z dorážky na 1:1 a v úvodu druhé třetiny otočil Craig Smith. Buffalo si ale trefou Rasmuse Dahlina vynutilo prodloužení a dalo v něm i gól, který nebyl pro vysokou hůl uznán. Bruins rozhodli až v nájezdech, které proměnili Charlie Coyle a Jake DeBrusk. David Pastrňák počtvrté za sebou vyšel naprázdno a Daniel Vladař, který minule inkasoval osm gólů, sledoval zápas ze střídačky.

Rittich nastoupil v premiéře proti Calgary, odkud byl před dvěma dny do Toronta vyměněn. Jeho bývalí spoluhráči jej překonali už v páté minutě, v níž Juuso Välimäki otevřel skóre do odkryté branky. Český gólman inkasoval podruhé po 34 sekundách druhé třetiny, po efektní souhře neměl nárok na střelu Eliase Lindholma. Toronto i podruhé vyrovnalo, ale v čase 60:36 zařídil Flames bonusový bod Johnny Gaudreau, který oklamal Ritticha forhendovým blafákem.

Výsledky NHL: Boston - Buffalo 3:2 po nájezdech, Washington - Philadelphia 6:1, Dallas - Florida 2:3 v prodl., Toronto - Calgary 2:3 v prodl., Nashville - Tampa Bay 7:2, New Jersey - NY Rangers 0:3

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme