Rangers se díky výhře 4:1 nad Edmontonem posunuli do čela Východní konference NHL

Hokejisté New York Rangers porazili v jediném utkání pondělního programu NHL Edmonton 4:1 a po třetí výhře za sebou se posunuli do čela Východní konference. Výhru Rangers řídil třemi body za gól a dvě asistence Ryan Strome. Češi v utkání nebodovali.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chris Kreider slaví gól do sítě Edmontonu

Chris Kreider slaví gól do sítě Edmontonu | Foto: Dennis Schneidler-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Rangers se ujali vedení v šesté minutě, kdy Strome obral o puk gólmana Mikka Koskinena a před opuštěnou brankou našel Alexise Lafreniérea, jenž otevřel skóre. Jednička draftu 2020 vstřelila svou osmou branku v sezoně.

Také ve druhé brance zápasu měla prsty dvojice Strome, Lafreniére. Kanadský centr našel rozjetého Lafreniérea na pravém křídle, ten předložil puk Barclaymu Goodrowovi na osu a předsezonní posila z Tampy Bay zvýšila na 2:0 pro newyorský celek.

Edmonton dokázal ve 34. minutě zásluhou Ryana McLeoda snížit, Rangers ale drama nepřipustili. Ve třetí třetině rozdíl ve skóre brankami Storma a Chrise Kreidera navýšili na konečných 4:1 a porazili Edmonton po pěti porážkách za sebou.

Obránce Rangers Libor Hájek odehrál 22 minut, ve kterých nebodoval. Za 11 minut na ledě se neprosadil ani útočník Filip Chytil.

NHL

NY Rangers - Edmonton 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky: 6. Lafreniére, 24. Goodrow, 44. Kreider, 55. R. Strome – 34. R. McLeod. Střely na branku: 28:34. Diváci: 16 979. Hvězdy zápasu: 1. R. Strome, 2. Lafreniére, 3. Georgijev (všichni NY Rangers).

Zápasy Ottawa - Minnesota a Toronto - Carolina byly odloženy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme