Pastrňák a Rutta si v NHL připsali body za gól a asistenci. Z Čechů skórovali také Nosek a Nečas

Čeští hokejisté David Pastrňák a Jan Rutta v sobotním programu NHL získali dva body za gól a asistenci. Ruttův vydařený výkon na výhru Tampy Bay nestačil, Pastrňák pomohl Bostonu k vítězství 5:2 ve Philadelphii. Kromě Pastrňáka se pod výhru Bruins podepsali ještě skórující Tomáš Nosek a nahrávající Jakub Zbořil. Mezi střelce se zapsal také Martin Nečas, který vstřelil vítěznou branku Caroliny na ledě Los Angeles.

Tento článek je více než rok starý.

VIDEO New York (Aktualizováno: 10:00 21. 11. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Boston Bruins Tomáš Nosek v 19. minutě využil volného prostoru v předbrankovém prostoru a otevřel skóre zápasu proti Philadelphia Flyers

Útočník Boston Bruins Tomáš Nosek v 19. minutě využil volného prostoru v předbrankovém prostoru a otevřel skóre zápasu proti Philadelphia Flyers | Foto: Eric Hartline | Zdroj: Reuters, USA TODAY Sports

Boston díky bodovému příspěvku tří českých hokejistů zdolal Philadelphii 5:2. Jako první z Čechů se prosadil útočník Nosek, který v 19. minutě využil volného prostoru v předbrankovém prostoru a otevřel skóre zápasu. Na 2:0 pro Bruins zvýšil v úvodu druhé třetiny po Pastrňákově asistenci Derek Forbort. Flyers dokázali srovnat, ale Boston třemi góly znovu odskočil a pohlídal si třetí výhru za sebou.

Definitivní podobu výsledku dal v 53. minutě po Zbořilově nahrávce Pastrňák. Zbořil křižným pasem našel českého útočníka, ten si potáhl puk kolem obránce a ranou z úhlu popáté překonal brankáře Martina Jonese. 

Havířovský rodák Pastrňák bodoval v šestém utkání v řadě a s 15 body za pět gólů a deset asistencí je nejproduktivnějším Čechem v NHL. Na druhé místo odsunul Jakuba Voráčka (1+14), který se v sobotním zápase Columbusu proti Vegas neprosadil.

Výhru Bruins zajistil dvěma góly obránce Forbort. Devětadvacetiletý bek, který do Bostonu přišel před sezonou z Winnipegu, v 37. minutě vítěznou brankou rozhodl o prodloužení série výher. „První trefa byla trochu šťastná a u druhé jsem měl díky výborné práci Craiga Smithe dost času na zakončení,“ popsal Forbort.

Sestřih utkání Boston Bruins proti Philadelphia Flyers

Ruttův první dvoubodový večer v sezoně Tampě k výhře nepomohl, Lightning i přes vydařený výkon českého obránce podlehli New Jersey 3:5. Trutnovský rodák poslal Bolts do vedení v 6. minutě, kdy se prosadil střelou z vrcholku pravého kruhu. Asistenci si český bek, který byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu, připsal u branky Victora Hedmana.

Ruttův švédský spoluhráč z první obranné dvojice Lightning v 27. minutě zvýšil na 3:1 pro Tampu. Hokejisté New Jersey však čtyřmi brankami ve třetí třetině dokázali skóre otočit a ukončili devítizápasovou bodovou sérii floridského celku.

„Celý zápas nám chyběla větší aktivita a tempo, což se nám na konci vymstilo. Obvykle hrajeme s větším zaujetím, ale dnes tomu něco chybělo,“ zhodnotil zápas Rutta.

„Tohle je NHL, když dá soupeř do zápasu více úsilí, je těžké vyhrát. Pocit arogance, který v nás za stavu 3:1 zavládl, nám prohrál zápas. Dostali jsme, co jsme si zasloužili,“ dodal trenér Tampy Jon Cooper.

Sestřih utkání New Jersey Devils proti Tampa Bay Lightning

Nečas rozhodl zápas mezi Carolinou a Los Angeles povedenou individuální akcí ze závěru druhé třetiny. Rozjetý český útočník převzal puk na útočné modré čáře, prosmýkl se kolem bránícího hráče a dlouhou kličkou do forhendu překonal brankáře Calvina Petersena.

Bývalý hráč brněnské Komety zaznamenal pátý bod v posledních třech zápasech. Kings v závěrečné třetině přestříleli Hurricanes 20:2, na brankáře Frederika Andersena ale nevyzráli ani jednou a prohráli potřetí za sebou.

„Ve třetí části jsme pouze přežívali. Nebýt Frederika v brance, dnes bychom nevyhráli. Chytal skvěle,“ pochválil dánského brankáře, jenž přišel do Caroliny po pěti sezonách strávených v Torontu, trenér Rod Brind'Amour.

Hurricanes i přes nepovedené třetí dějství udrželi vítězství 5:4 a po čtyřech výhrách v řadě drží druhé místo v celé NHL. V čele ligy jsou hokejisté Floridy, kteří zdolali Minnesotu 5:4. Jednou asistencí se na výhře Panthers podílel český obránce Radko Gudas.

Sestřih utkání Carolina Hurricanes proti Los Angeles Kings

Podruhé v sezoně do branky Nashvillu nastoupil gólman David Rittich. Jihlavský odchovanec v polovině utkání nahradil Juuseho Sarose, jemuž zápas nevyšel. Finská jednička Predators inkasovala pět branek z 18 střel a za stavu 0:5 opustila hřiště.

Rittich ve zbytku zápasu z devíti pokusů neinkasoval a Predators zásluhou hattricku Matta Duchenea snížili na 3:5. Montrealský Tyler Toffoli ale v závěru trefil odkrytou branku a uzavřel skóre na 6:3.

VÝSLEDKY NHL

Los Angeles - Carolina 4:5 (2:2, 2:3, 0:0)

Branky: 13. a 30. A. Kempe, 5. B. Lizotte, 38. B. Lemieux – 3. Jarvis, 5. Stepan, 27. Aho, 32. Kotkaniemi, 40. M. Nečas.

Philadelphia - Boston 2:5 (0:1, 2:2, 0:2)

Branky: 22. a 30. Brassard – 21. a 37. Forbort (na první Pastrňák), 19. T. Nosek, 42. Craig Smith, 53. Pastrňák (J. Zbořil).

Tampa Bay - New Jersey 3:5 (2:1, 1:0, 0:4)

Branky: 6. Rutta, 19. Maroon, 27. Hedman (Rutta) – 14. a 50. Šarangovič, 42. Mercer, 46. Vesey, 59. Tatar.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme