Úspěšný vstup do finále konference. San Jose v prvním zápase přehráli St. Louis

Hokejisté San Jose porazili na svém ledě v úvodním utkání finále Západní konference NHL i bez bodového příspěvku Tomáše Hertla St. Louis 6:3.

Tento článek je více než rok starý.

San Jose Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na výhře se podíleli shodnou bilancí dvou branek a jedné asistence Timo Meier a Logan Couture, který se osamostatnil od Hertla v čele tabulky střelců i produktivity letošního play off.

Boston zvládl i díky Krejčího asistenci vstup do finále Východní konference, Mrázek dostal 4 góly

Číst článek

Couture otevřel skóre ve čtvrté minutě z přečíslení dva na jednoho, když po přihrávce Gustava Nyquista střílel do odkryté branky. St. Louis vyrovnalo v polovině úvodní třetiny tečí Joela Edmundsona. Za dvě minuty už San Jose opět vedlo, Joe Pavelski využil přesilovou hru pět na tři.

Kapitán týmu se prosadil dorážky vlastní střely. Dvoubrankový náskok domácím zajistil Kevin Labanc, který si navedl puk z levé strany do středu a skóroval střelou zápěstím. Hosté vzápětí snížili dorážkou Ryana O ́Reillyho, ale poté přišly ještě ve druhé třetině velké chvíle Meiera.

Nejdříve krásnou individuální akcí zvýšil na 4:2, když přebruslil Jaye Bouwmeestera a bekhendovou kličkou vyšachoval Jordana Binningtona. V závěru druhé třetiny přidal šťastný pátý gól, protože si jeho nahození od zadního mantinelu srazil do branky Vince Dunn.

St. Louis zápas zdramatizovalo v 54. minutě gólem Tylera Bozaka, ale při dlouhé hře bez brankáře inkasovalo pošesté. Skóre uzavřel Couture, který má v play off bilanci jedenácti branek a šesti přihrávek. Hertl je za ním ve střelcích i v kanadském bodování druhý (9+5).

Finále Západní konference play off NHL - 1. zápas:
San Jose - St. Louis 6:3

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme