NHL se vrací do Seattlu, zájem o lístky už převyšuje předpokládanou kapacitu haly

NHL čeká druhé rozšíření během pouhých čtyř let. Po loňském nováčkovi z Las Vegas se zámořská hokejová liga rozroste o tým Seattlu, kde je o hokej mimořádný zájem.

Seattle Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Projekt hokejové haly v Seattlu

Projekt hokejové haly v Seattlu | Zdroj: nhlseattle.com

„Rada guvernérů jednohlasně schválila plán na rozšíření NHL do Seattlu od sezony 2021/2022,“ řekl na tiskové konferenci komisionář NHL Gary Bettman. Za 25 let jeho působení ve funkci se tak zámořská soutěž rozrostla z 24 týmů na 32.

Do NHL přibude 32. tým, Seattle za účast mezi elitou zaplatí téměř 15 miliard korun

Číst článek

Domovem nového klubu, který zatím nemá jméno, bude Seattle Center Arena pro 17,5 tisíce diváků. A zdá se, že o hokej stejně jako o fotbal bude ve městě zájem. Zápasy Seattlu Sounders v MLS sleduje pravidelně přes 40 tisíc diváku.

Hokejoví fanoušci během prvních 12 minut předprodeje podali 10 tisíc žádostí o sezonní vstupenky. Po 31 hodinách jejich počet přesáhl o více než 10 tisíc plánovanou kapacitu haly.

„Nový klub ze Seattlu bude hrát v Pacifické divizi a Arizona se přesune do Centrální divize. Budeme mít tedy ligu se čtyřmi divizemi po osmi týmech,“ vysvětlil.

Na nový klub ze severozápadu USA kousek od hranic s Kanadou se těší především v nedalekém Vancouveru, Kosatkám se totiž výrazně zkrátí cestování.. Navíc Seattle bude hrát ve stejné divizi i jako zatím poslední nováček soutěže.

Vstupenka za 650 milionů dolarů

Las Vegas zaplatilo za vstup do NHL 500 milionů dolarů. Seattle bude vstup do soutěže stát o 150 milionů dolarů víc, v přepočtu téměř 15 miliard korun.

„V Las Vegas udělali hodně chytrých věcí. My ale můžeme být ještě lepší. Tohle je sport, konkurenční prostředí a my jsme soutěživí lidé,“ prohlásil miliardář David Bonderman, který společně s filmovým producentem Jerry Bruckheimerem a zkušeným sportovním funkcionářem Todem Leiwekem vlastní nově vznikající klub NHL v Seattlu.

„Seattle je městem s hokejovou historií. Je to domov historicky prvního amerického týmu, který získal Stanley cup. Seattlu Metropolitans se to povedlo v roce 1917, když porazili Montreal Canadiens,“ připomíná komisionář NHL Gary Bettman.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme