Jak budou probíhat boje o Stanley Cup? Vedení NHL nastínilo plán testování hráčů během play-off

Pokud se vedení NHL podaří zrealizovat plán na obnovení sezony, musejí hokejisté počítat s každodenními testy na koronavirus. V úterý liga nastínila scénář s play-off rozšířeným na 24 týmů a zároveň protokol týkající se odebírání vzorků. Těch by po posledním boji o Stanleyův pohár mělo být odhadem 25 až 30 tisíc.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexander Ovečkin slaví gól se svými spoluhráči

Hokejisté Washingtonu Capitals slaví | Zdroj: Reuters

„Protokol testování je přísný a komplexní,“ řekl zástupce komisionáře Bill Daly. Hokejisté by vzorek odevzdali každý večer, jakmile dorazí do města, v němž budou hrát.

Základní část hokejové NHL se dohrávat nebude. Pastrňák se stal jako druhý Čech nejlepším střelcem

Číst článek

„Výsledky bychom měli další ráno ještě předtím, než odejdou z hotelu, takže budeme vědět, zda je test pozitivní a bude následovat karanténa,“ popsal.

Ujistil, že pokud by se hráč s nemocí covid-19 objevil, neznamenalo by to konec pro celý tým nebo i soutěž. „Zjevně nemůžeme dovolit, abychom měli nějaké ohnisko. Ale jediný pozitivní test během dvouměsíčního turnaje nemusí nutně znamenat jeho konec,“ uvedl Daly s tím, že testováni budou hráči ve svých klubech i před začátkem tréninkových kempů.

Sedm týmů mimo hru

Koronavirová pandemie přerušila NHL 12. března. Základní část už se dohrávat nebude a sezona pro sedm nejhorších týmů skončila.

O termínech návratu hráčů na led i případného ligového restartu se zatím kvůli zdravotní situaci v USA a Kanadě jen spekuluje, nicméně se očekává, že se bude hrát přes léto a až do brzkého podzimu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme