Hokejisté St. Louis srovnali sérii finále Západní konference. Porazili San Jose 4:2

Hokejisté St. Louis porazili ve druhém utkání finále Západní konference NHL San Jose 4:2 a srovnali stav série na 1:1. Poraženým Sharks nepomohly ani dvě trefy Logana Couturea. Jeho spoluhráč Tomáš Hertl v sérii dosud nebodoval.

Tento článek je více než rok starý.

San Jose Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Blues vedli hned od třetí minuty zásluhou Jadena Schwartze, který trefil levý horní roh branky. V letošní vyřazovací fázi skóroval podeváté. První větší šance na vyrovnání přišla od Sharks v 5. minutě. Dva hráči ujeli obráncům a najížděli sami na brankáře Binningtona. Zakončit se jim ale nepodařilo, Binnington měl roh brány dobře pokrytý. První třetina tím pádem skončila 1:0 ve prospěch St. Louis.

Úspěšný vstup do finále konference. San Jose v prvním zápase přehráli St. Louis

Číst článek

Druhá třetina byla na branky bohatší. V 25. minutě vstřelil od modré čáry druhý gól hostů Vince Dunn. Kalifornskému celku ale stačilo na srovnání 119 sekund. Dvakrát za sebou se trefil Logan Couture, nejprve ve 25. minutě a následnou kontaktní branku zaznamenal v 27. minutě v oslabení. Druhým zásahem třicetiletý Kanaďan zaokrouhlil počet bodů v play-off na 100. Více jich v této dekádě nasbírali pouze Sidney Crosby (123), Patrick Kane (109) a Jevgenij Malkin (106).

I přes tyto dvě rychlé trefy to však byli nakonec St. Louis, kdo odcházel do šatny s náskokem. Robertu Bortuzzovi se podařilo skórovat tři minuty před koncem druhé třetiny. „Zůstali jsme v klidu. V téhle fázi sezony je to hodně důležité,“ řekl brankář Jordan Binnington, který kryl 24 střel. 

Závěrečná třetina už žádný obrat nezaznamenala. V 57. minutě pouze stvrdil triumf St. Louis Oskar Sundqvist. „Couture a pár dalších hráli velmi dobře. Ale nemůžete uspět, pokud všichni nepřiloží ruku k dílu,“ uvedl po zápase kanadský trenér Sharks.

Hosté touto výhrou srovnali stav série na 1:1. Český hráč tohoto duelu Tomáš Hertl ve finále konference dosud nebodoval.

anj, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme