Islanders začali reprízu loňského semifinále NHL vítězně. Tampu Bay na jejím hřišti porazili 2:1

Hokejisté Tampy Bay s Ondřejem Palátem a Janem Ruttou v sestavě podlehli v úvodním semifinále NHL na svém ledě týmu New York Islanders 1:2. Hosté si vypracovali dvoubrankový náskok trefami Matthewa Barzala, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu, a Ryana Pulocka. Obhájce Stanleyova poháru zdramatizoval utkání zásluhou Braydena Pointa v čase 59:07.

Tampa Bay Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hosté si vypracovali dvoubrankový náskok trefami Matthew Barzala (na snímku), který byl vyhlášen první hvězdou zápasu, a Ryana Pulocka

Hosté si vypracovali dvoubrankový náskok trefami Matthew Barzala (na snímku), který byl vyhlášen první hvězdou zápasu, a Ryana Pulocka | Foto: Kim Klement-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Oba týmy se střetávají v play-off NHL ve stejné fázi druhým rokem po sobě. Tampa Bay vstoupila loni do série s Islanders i díky Palátově trefě výhrou 8:2, tentokrát překonala Semjona Varlamova až při závěrečné power play. Ruský gólman, kterým tím přišel o první nulu v letošním play-off, kryl třicet střel.

První branka padla ve 33. minutě po chybě kapitána Tampy Bay Stevena Stamkose, jehož nepřesnou přihrávku zachytil Josh Bailey a vyslal do sóla Barzala. Útočníka Islanders stíhal Rutta a snažil se mu znepříjemnit zakončení, přesto Barzal prostřelil Andreje Vasilevského mezi betony. Druhou branku přidal ve 46. minutě Pulock, prosadil se ránou od modré čáry.

Hokejisté Las Vegas jsou v semifinále NHL, vyřadili vítěze základní části Colorado

Číst článek

Islanders si dlouho počínali disciplinovaně a až do závěrečné hry Tampy bez gólmana nabídli soupeři jen jednu početní výhodu. Druhý faul už obhájce titulu potrestal a v situaci šest na čtyři snížil zblízka Point.

Potvrdil tím skvělou úspěšnost domácích v přesilových hrách, ve kterých měli před utkáním úspěšnost 41,7 procenta. Lightning se ještě ve zbytku duelu usadili v útočném pásmu, ale obětaví hosté jejich tlaku odolali a připsali si první bod v sérii.

Semifinále play-off NHL – 1. zápas:

Tampa Bay – NY Islanders 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky: 60. B. Point - 33. Barzal, 46. Pulock. Střely na branku: 31:31. Diváci: 14 513 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Barzal, 2. Varlamov (oba NY Islanders), 3. B. Point (Tampa Bay).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme