Tampa Bay má jasnou Prezidentskou trofej, Pastrňák se chystá na návrat

Hokejisté Tampy Bay porazili v pondělním utkání NHL Arizonu 4:1 a dosáhli poprvé v historii na Prezidentovu trofej pro vítěze základní části.

Tento článek je více než rok starý.

Tampa Bay, Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Základní část NHL ještě neskončila, ale už je jasné, že ji ovládne Tampa Bay

Základní část NHL ještě neskončila, ale už je jasné, že ji ovládne Tampa Bay | Foto: Kim Klement-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Na jistém vítězství v základní části NHL se podíleli i dva čeští hokejisté - útočník Ondřej Palát a obránce Jan Rutta. Lightning vládnou lize o 21 bodů před Calgary a Bostonem.

Dominik Simon čekal na gól skoro dva měsíce, zmírnil porážku Pittsburghu

Číst článek

Kapitán Tampy Bay Steven Stamkos se na obratu s Coyotes podílel v sedmé minutě vyrovnávající brankou na 1:1 a s 384. góly vytvořil nový klubový rekord. Na druhé místo odsunul Vincenta Lecavaliera.

Čeští zástupci se v pondělních duelech neprosadili. Tomáš Nosek se radoval z výhry Vegas na ledě San Jose 7:3 v souboji s dalším útočníkem Tomášem Hertlem. David Kämpf z Chicaga vyšel naprázdno při porážce Chicaga s Vancouverem 2:3 v prodloužení.

V Bostonu se nejpsíš chystá návrat Davida Pastrňáka. Útočník hrál naposledy 10. února, ale potom cestou z večeře se sponzory upadl a poranil si palec na levé ruce, se kterým musel na operaci.

V pondělí už ale s Bostonem naplno trénoval a v noci na středu by podle trenéra Bruce Cassidyho mohl nastoupit na ledě New Yorku Islanders. Jeho prst ale ještě není úplně v pořádku, takže by musel hrát s ochrannou dlahou.

Navzdory hernímu výpadku je Pastrňák se 66 body stále nejproduktivnějším Čechem v NHL, jen v počtu gólů ho mezi Čechy předstihl Tomáš Hertl. Bostonu se i bez nejlepšího střelce týmu výsledkově dařilo a je na druhém místě za Tampou. 

Since being first awarded in 1985-86, only one team has required fewer contests to clinch the Presidents' Trophy than the @Tampa Bay Lightning (73 GP). #NHLStats #ARIvsTBL

03:24 – 19. 03. 2019

116 510

NHL:
Tampa Bay - Arizona 4:1, Chicago - Vancouver 2:3 v prodl., Los Angeles - Winnipeg 2:3, San Jose - Vegas 3:7.

mich, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme