Hertl stvrdil výhru San Jose, Palát dvakrát nahrával. Rittich vychytal další výhru Calgary

Do nočních zápasů zámořské NHL zasáhlo také devět českých hráčů. Tomáš Hertl pomohl gólem k vysokému vítězství San Jose. David Rittich i přes dvě inkasované branky vychytal výhru Calgary. Ondřej Palát dvakrát přihrával.

St. Louis Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl skóroval za San Jos

Tomáš Hertl skóroval za San Jos | Foto: John Hefti | Zdroj: Reuters

St. Louis - Calgary 2:7

Rittich nastoupil k zápasu na ledě St. Louis povzbuzen sobotním zápasem s Minnesotou, kdy se díky 34 úspěšným zákrokům stal první hvězdou utkání.

Calgary vstoupilo impozantně i do nedělního zápasu a po první třetina vedlo už 4:0. Rittich poprvé kapituloval až ve druhé třetině. Nejprve ve 22. minutě využil Oskar Sundqvist chybného střídání a snížil na 1:2. Druhou branku vstřelilo St. Louis v závěru třetiny, když se prosadil Kanaďan Tyler Bozak.

Další komplikace už ale hráči Calgary nedopustili a zápas vyhráli 7:2. Rittich kryl 26 střel soupeře.

Boston - Buffalo 2:4

Na český souboj došlo v zápase mezi Bostonem a Buffalem. Za domácí nastoupilo duo David Krejčí, David Pastrňák. V dresu soupeře z Buffala se na centru třetí formace objevil Vladimír Sobotka.

Do statistik se ale jako jediný z Čechů zapsal David Krejčí. V 54. minutě našel na ose hřiště volného Toreyho Kruga, který se nemýlil a srovnal na 2:2. Hosté ale zareagovali dvěma góly a zvítězili 4:2.

Chicago - San Jose 3:7

Souboj krajanů byl k vidění také v utkání Chicaga a San Jose. V sestavě Chicaga nastoupil David Kämpf, proti němu nastoupil obránce Radim Šimek, Lukáš Radil a Tomáš Hertl.

Radil měl podíl na první brance Žraloků, kterou vstřelil Erik Karlsson. 

Tomáš Hertl nejprve v 53. minutě přihrával na gól Kevinu Labancovi. V závěru zápasu se bývalý útočník pražské Slavie zapsal také mezi střelce.

Po neúspěšném zakončení Erika Karlssona a Timo Meira se ke kotouči dostal Logan Couture a našel najíždějícího Hertla. Ten už neměl problém sklepnout puk za záda přemisťujícího se brankáře Cama Warda a upravil tak na konečných 7:3. Sharks tak mají čtvrtou výhru v řadě.

.@Tomáš Hertl converts the extra point. 🙌

03:39 – 17. 12. 2018

15 138

Winnipeg - Tampa 5:4 po prodl.

Na levém křídle první formace Tampy nastoupil v zápase proti Winnipegu Ondřej Palát. Zápisu do statistik se dočkal ve 13. minutě. Brankář Andrej Vasilevskij poslal dlouhý pas na Paláta, který kotouč posunul na Alexe Killorna. Ten bekhendovým blafákem překonal Connora Hellebuycka a otevřel skóre zápasu.

Druhá Palátova asistence přišla ve 29. minutě hry. Český hráč si našel puk po nepřesné přihrávce Gourdeho a přihrávkou o mantinel našel Stevena Stamkose, který vystřelil „golfákem“. Puk skončil až v síti a stav utkání byl 2:2.

Zápas dospěl až do prodloužení, kde v 5. minutě rozhodl o výhře Winnipegu Nikolaj Ehlers.

Vancouver - Edmonton 4:2

Utkání, ve kterém Vancouver porazil Edmonton 4:2, proběhlo bez české účasti. Vítězství pečetil ranou do prázdné branky Bo Horvath.

NHL:
St. Louis - Calgary 2:7, Chicago - San Jose 3:7, Winnipeg - Tampa Bay 5:4 v prodl., Boston - Buffalo 2:4, Vancouver - Edmonton 4:2.

krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme