Hertl dvěma góly zařídil výhru San Jose. Voráček zachránil bod, ale série Philadelphie skončila

Tomáš Hertl dal dva góly při vítězství San Jose Sharks v Calgary 5:2, na vítěznou trefu mu přihrál Radim Šimek. Philadelphia Flyers po osmi zápasech prohrála, díky pozdnímu gólu Jakuba Voráčka získala proti Los Angeles aspoň bod. Svým třetím gólem v sezoně nasměroval Lukáš Sedlák Columbus k vítězství v Arizoně.

Tento článek je více než rok starý.

Calgary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl proti Calgary

Tomáš Hertl proti Calgary | Foto: Candice Ward-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Calgary proti San Jose otevřelo skóre, ale poté pustil David Rittich dvě branky během 63 sekund. Českému gólmanovi nejdříve proklouzl puk pod betonem po střele Evandera Kanea z pravého kruhu. Při druhém gólu vyjel za nahozeným kotoučem, ale při rozhehrávce trefil Brenta Burnse, který pohodlně trefil prázdnou branku.

‚Můžeme dělat cokoli a v hale je chladno.‘ Hokejistky Spojených arabských emirátů navštívily NHL

Číst článek

Ritticha, který si připsal čtyři zákroky, vystřídal Mike Smith a za osmnáct sekund inkasoval, aniž by si předtím sáhl na puk. Kanadského gólmana překonal Hertl tečí střely Radima Šimka od modré čáry.

Na 4:1 zvýšil Kane, který těžil z dobré práce českého útočníka, který vybojoval v rohu kluziště puk. Odchovanec pražské Slavie se zapsal do statistik ještě v předposlední minutě, když v přesilové hře z dorážky stanovil konečnou podobu výsledku.

Voráček se trefil z levého kruhu přes padajícího obránce k bližší tyči nad vyrážečku Jonathana Quicka. Kladenský odchovanec bodoval v pátém utkání v řadě (2+5), ale neuspěl s blafákem ve druhém kole rozstřelu. Zápas rozhodl v šesté sérii Tyler Toffoli a Philadelphia tak prohrála poprvé po téměř měsíci a osmi výhrách.

Sedlák v aktuálním ročníku balancuje na hranici základní sestavy, ještě před pěti dny zůstal mezi náhradníky. Na ledě Arizony splatil důvěru svým třetím gólem sezony, kterým otevřel po velkém závaru skóre utkání.

NHL:
Buffalo - Carolina 5:6 v prodl., Florida - Pittsburgh 3:2 v prodl., New Jersey - NY Islanders 1:2 po sam. nájezdech, Philadelphia - Los Angeles 2:3 po sam. nájezdech, Washington - Colorado 4:3 v prodl., Montreal - Winnipeg 5:2, Arizona - Columbus 2:4, Detroit - Vegas 3:4, Tampa Bay - St. Louis 0:1 v prodl., Nashville - Dallas 3:2 v prodl., Minnesota - Edmonton 1:4, Chicago - Vancouver 4:3 v prodl., Calgary - San Jose 2:5, Ottawa - Anaheim 4:0.

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme