Tomáš Hertl ve druhém prodloužení vyrovnal sérii, sedmý zápas si vynutil i Boston

Útočník Tomáš Hertl zařídil v úvodním kole play-off NHL gólem v oslabení v čase 91:17 výhru San Jose ve Vegas 2:1 v prodloužení a vyrovnání série na 3:3. Rozhodující sedmý zápas si vynutil také Boston, který i díky dvěma asistencím Davida Pastrňáka uspěl na ledě Toronta 4:2. Vítězství podpořil jednou přihrávkou také David Krejčí.

Las Vegas Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl

Tomáš Hertl | Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Útočník Logan Couture poslal San Jose v závěru úvodní třetiny do vedení, za Vegas vyrovnal ve 32. minutě z dorážky Jonathan Marchessault. V závěru základní hrací doby se do úniku dostal domácí Tomáš Nosek, ale neměl patřičnou rychlost a výborným obranným zákrokem mu vypíchl puk Brenden Dillon.

Elitní útočník Washingtonu T.J. Oshie má zlomenou klíční kost. V play off NHL tak zřejmě dohrál

Číst článek

Gól padl až ve druhém prodloužení, když Hertl převzal ve středním pásmu puk, zavezl ho do útočné třetiny a střelou zápěstím zpoza levého kruhu překonal Marca-Andre Fleuryho.

Hertl byl vyhlášen první hvězdou zápasu podruhé za sebou, v minulém utkání nasměroval tým k výhře dvěma góly. I díky trefám českého útočníka vyrovnalo San Jose sérii z 1:3.

Boston prohrával od desáté minuty, když se trefil Morgan Rielly střelou od modré čáry, ale ještě v úvodní třetině otočil skóre dvěma zásahy v přesilových hrách. Pohotovou ranou po vyhraném vhazování vyrovnal Brad Marchand a Torey Krug dorazil Pastrňákovou střelu.

Oba čeští útočníci připravili třetí gól. Pastrňák přihrál v obranném pásmu puk o mantinel Krejčímu a založil tím rychlý protiútok. Krejčí v situaci dva na dva zakombinoval s Jakem DeBruskem, který se natáhl po přihrávce do přebrankového prostoru a v pádu zakončil celou akci gólem.

Toronto ještě zápas zdramatizovalo trefou Austona Matthewse, ale Marchand zpečetil výhru při power play gólem do prázdné branky.

1. kolo play off NHL:
Východní konference - 6. zápas:
Toronto - Boston 2:4 (stav série: 3:3)
Západní konference - 6. zápas:
Vegas - San Jose 1:2 v druhém prodl. (stav série: 3:3)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme