Hertl připravil dvě branky, ale San Jose padlo s Columbusem. Zachův gól Bostonu na výhru nestačil

Hokejový útočník Tomáš Hertl dvěma asistencemi neodvrátil prohru San Jose 5:6 v prodloužení s Columbusem. Na vítězství nestačila ani branka bostonského Pavla Zachy, jež padla po asistencích Davidů Krejčího s Pastrňákem. Bruins v Chicagu padli 3:6 a nebodovali podruhé za sebou.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl si na ledě ťuká se spoluhráči na střídačce

Tomáš Hertl si na ledě ťuká se spoluhráči na střídačce | Zdroj: Reuters

Hertl se podílel na prvních dvou gólech San Jose. Na začátku deváté minuty se zapojil do akce před úvodní brankou duelu, kterou z dorážky vstřelil Alexandr Barabanov.

Dallas podruhé za sebou porazil Seattle. Toronto doma padlo s Buffalem

Číst článek

Druhý bod si pražský rodák připsal v polovině utkání, kdy Williamu Eklundovi připravil premiérovou trefu v NHL. Hertl se v ročníku dostal na hranici 55 bodů a je třetím nejproduktivnějším Čechem v lize.

Vítězství Columbusu řídil Johnny Gaudreau, jenž v 65. minutě vstřelil vítěznou branku Blue Jackets. Americký forvard v zápase zaznamenal celkem pět bodů za dva góly a tři asistence a vylepšil svou sezonní bilanci na 62 bodů.

Blue Jackets i přes výhru zůstávají nejhorším týmem Východní konference i celé ligy. Na San Jose, které se na Západě propadlo na chvost, ale ztrácí pouhé dva body.

Z posledního místa Západní konference se po překvapivé výhře nad Bostonem posunulo Chicago. Blackhawks díky skvěle zvládnuté třetí třetině, v níž vstřelili čtyři branky, porazili lídra celé NHL 6:3 a poskočili bod před Sharks.

Když v úvodu třetí části Zacha svým 17. gólem v sezoně zakončil českou spolupráci s Krejčím a Pastrňákem a posunul Boston do vedení 3:2, zdálo se že si suverén letošního ročníku dojde pro další výhru.

Blackhawks ale byli proti a čtyřmi góly otočili na 6:3. Chicago vyhrálo teprve druhý zápas z posledních devíti, Boston nebodoval ve třetím ze čtyř duelů.

Smolný zápas má za sebou Petr Mrázek. Český gólman za 29 minut na ledě kryl všech 16 střel Bostonu, těsně před polovinou základní hrací doby ale musel kvůli zranění třísel přenechat místo v brankovišti náhradníkovi Alexi Stalockovi.

Martin Nečas, druhý nejproduktivnější Čech ligy, asistoval u jedné z branek Caroliny a pomohl svému týmu k výhře 5:3 nad Winnipegem. Hokejisté Hurricanes zabrali po dvou prohrách a osamostatnili se na druhém místě Východní konference. Na vedoucí Boston ztrácí devět bodů.

Zápas nevyšel českému brankáři Davidu Rittichovi, jenž v brance Jets inkasoval čtyři branky z 24 střel a chytal s úspěšností 83,3 procenta. Nedařilo se ani Vítku Vaněčkovi. Ten obdržel čtyři branky z 30 pokusů a neodvrátil domácí prohru New Jersey 1:4 s Tampou Bay.

Výsledky NHL:

New Jersey - Tampa Bay 1:4, NY Rangers - Washington 5:3, Philadelphia - Vegas 3:5, Pittsburgh - Montreal 4:6, Carolina - Winnipeg 5:3, San Jose - Columbus 5:6 v prodl., Chicago - Boston 6:3, Edmonton - Ottawa 6:3, Vancouver - Dallas 5:2, Arizona - Calgary 4:3 v prodl., Los Angeles - NY Islanders 5:2, Nashville - Detroit 2:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme