Tomáš Nosek se vyhne arbitráži, v Las Vegas má novou smlouvu

Hokejový útočník Tomáš Nosek se dohodl na nové smlouvě s vedením finalisty Stanleyova poháru Vegas Golden Knights. Roční kontrakt mu zajišťuje příjem 962,5 tisíce dolarů. Pětadvacetiletý pardubický rodák se tak vyhne arbitráži, u níž měl řešit podmínky nové smlouvy v pondělí 30. července.

Las Vegas Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Nosek dal svůj první gól v NHL

Tomáš Nosek | Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Chci pokračovat ve Vegas. Dali mi kvalifikační nabídku a k arbitráži se přihlásí každý, kdo nemá do určité doby smlouvu. Neříkám, že k ní dojde. Doufám, že se domluvíme a že najdeme společnou cestu ještě před ní,“ komentoval ještě před uzavřením dohody situaci v rozhovoru pro Český rozhlas Tomáš Nosek.

Nosek, který nebyl do NHL draftován, vstoupil na scénu nejlepší hokejové ligy světa jako hráč Detroitu. Před čtyřmi lety podepsal s Red Wings dvouletý kontrakt, šanci v prvním týmu ale dostal až v sezoně 2015/16, a to jen v šesti utkáních. Přesto s ním klub prodloužil kontrakt o další dva roky, nová smlouva zněla na celkem 1,225 milionu dolarů.

‚Cíl je jasný, Stanley Cup.‘ Tomáš Nosek má po prohře ve finále NHL o motivaci postaráno

Číst článek

Během ročníku 2016/17 nastoupil do dalších 11 zápasů a poprvé v NHL skóroval. Jeho rozletu výrazně napomohlo, když si ho loni v rozšiřovacím draftu vybral nováček Vegas.

Nosek se stal důležitou součástí mužstva, jež skvěle zvládlo základní část a následně si senzačně proklestilo cestu až do finále Stanley Cupu, v němž Golden Knights podlehli Washingtonu.

Pardubický rodák si v 67 vystoupeních v dlouhodobé části soutěže připsal 15 bodů díky sedmi brankám a osmi asistencím, povedenými výkony navázal i v play-off. V 17 utkáních nastřádal mistr extraligy s Pardubicemi z roku 2012 šest bodů za čtyři trefy a dvě nahrávky.

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme