Poláci z Londýna i tři sestry z Philadelphie. Utkání NHL v Praze přilákalo fanoušky z celého světa

Nikdy nebylo v O2 areně víc fanoušků na hokeji než při zápase NHL mezi Chicagem a Philadelphií. I rekordní návštěva 17 463 diváků pomohla k tomu, že lidé opravdu viděli zápas nejlepší ligy světa se vším všudy.

Tento článek je více než rok starý.

Reportáž Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání NHL Global Series: Philadelphia - Chicago, 4. října 2019 v Praze

Utkání NHL Global Series: Philadelphia - Chicago, 4. října 2019 v Praze | Zdroj: ČTK

Typické klávesy, hymna, maskoti. NHL v Praze měla všechno, co je k vidění na amerických i kanadských kluzištích. Potvrzují mi to i tři Poláci s pivem položeným na kulatém stolečku:

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak vypadala NHL v Praze? V O2 areně natáčel reportér František Kuna

„Je to tu skvělé. Cestujeme po světě za hokejem. Byli jsme třeba na NHL ve Švédsku v Göteborgu, před pár lety jsme viděli zápasy v Kanadě. Je pravda, že atmosféra v Evropě je trochu jiná, tady je to možná trochu živější. Viděli jsme toho už hodně, ale třeba Americe je to jiná zábava – lidé se chodí dost najíst a napít,“ směje se parta Poláků, která do Prahy přijela netradičně z Londýna na krátké hokejové prázdniny.

V hale potkávám také muže, který má hokejové zkušenosti ze Spojených států, na NHL je v Praze jako divák, ale chodil na hokej právě i v Americe.

I can't believe I just experienced an NHL game in Prague... That was awesome!

23:23 – 04. 10. 2019

11

„Jmenuji se Přemek Mariaš a jsem z Lán. Hrál jsem ve státě Vermont v CHL. Atmosféra je hodně podobná v Čechách i v Americe. NHL není o tom, že půjdete na Kladno a uvidíte tam organizovaný kotel dvou tisíc lidí. I tak je to super zážitek to vidět,“ popisuje pro Radiožurnál.

Fanoušci byli hlasitější než na normálním zápase v Americe, chválil po pražském utkání NHL Voráček

Číst článek

A pak jsou tu tři fanynky – sestry v dresu Philadelphie z Philadelphie. Pochvalují si pizzu, o které si myslí, že je typickým českým jídlem, ale zdá se, že v hokeji mají lepší rozhled. I když je jejich výlet do Evropy částečně kulinářský.

„Byly jsme na Oktoberfestu v Mnichově a teď jsme tady. NHL v Praze je závěr našeho výletu, všechno jsme si to plánovaly samy, včetně lístků na tenhle zápas. Jinak chodíme na hokej ve Philadelphii, máme rády Voráčka a je fajn ho vidět hrát v jeho zemi. Popravdě je to tady dost podobné jako ve Philadelphii, takhle vypadá NHL i u nás. Také jsou tu příjemní fanoušci. Překvapilo mě, že vedle nás sedí mladý Čech v dresu Chicaga, který prý týmu fandí celý život. To mě potěšilo,“ zní od trojice tří sester z Philadelphie.

Jejich oblíbený tým v Praze nejenže vyhrál, ale v duelu s Chicagem a ve spolupráci s organizátory předvedl, jak vypadá skutečná NHL.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme