Vaněček vychytal výhru proti Bostonu a patřil k hvězdám zápasu. Pastrňák s Krejčím odpočívali

Hokejový brankář Vítek Vaněček kryl 24 střel, dovedl Washington k výhře 2:1 nad Bostonem a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Trenér poražených Bruce Cassidy šetřil v posledním utkání před play-off své klíčové hráče a nechal odpočívat první dvě pětky včetně Davida Pastrňáka a Davida Krejčího. Ve zbývajícím zápase úterního programu NHL porazil Winnipeg doma Vancouver jednoznačně 5:0.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenský obránce Zdeno Chára gratuluje českému brankáři Vítku Vaněčkovi k vítězství proti Bostonu

Slovenský obránce Zdeno Chára gratuluje českému brankáři Vítku Vaněčkovi k vítězství proti Bostonu | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Vaněček, který chytá ve své první sezoně v NHL, si připsal v základní části nejvíce výher ze všech nováčků. Český brankář zaznamenal 21 vítězství z 37 startů.

V úterý pustil jediný gól v polovině zápasu, když obrana Washingtonu nepokryla před brankou Curtise Lazara. Útočník Bostonu bez problémů střelou do prázdné branky otevřel skóre.

Carl Hagelin vyrovnal ve 37. minutě po závaru před brankou a zápas rozhodl tři sekundy před koncem základní hrací doby Michael Raffl. Rakouský hráč překonal z nulového úhlu gólmana Jeremyho Swaymana, od něhož se puk odrazil do branky.

Výsledek už nic nezměnil na pořadí ve Východní divizi, ve které Boston a Washington nastoupí proti sobě i v prvním kole play-off.

Hlavním strůjcem výhry Winnipegu se stal Blake Wheeler, který vstřelil dvě branky a na další dvě přihrál. Gólman Connor Hellebuyck zastavil 24 střel a připsal si čtvrté čisté konto sezony.

Speciální večer prožil jejich spoluhráč Paul Stastny, který nastoupil k tisícímu zápasu v NHL. Jets si výhrou zajistili třetí místo v Severní divizi a v prvním kole play-off se střetnou s Edmontonem.

NHL

Washington - Boston 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky: 37. Hagelin, 60. Raffl - 31. Lazar. Střely na branku: 32:25. Vítek Vaněček odchytal za Washington celý zápas, inkasoval jeden gól z 25 střel a úspěšnost zásahů měl 96 procenta. Diváci: 2133 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Raffl, 2. Vaněček, 3. Hagelin (všichni Washington).

Winnipeg - Vancouver 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky: 23. a 51. Wheeler, 8. Connor, 29. Scheifele, 52. Appleton. Střely na branku: 36:24. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Wheeler, 2. Hellebuyck, 3. Connor (všichni Winnipeg).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme