Vaněček vychytal výhru proti Bostonu a patřil k hvězdám zápasu. Pastrňák s Krejčím odpočívali

Hokejový brankář Vítek Vaněček kryl 24 střel, dovedl Washington k výhře 2:1 nad Bostonem a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Trenér poražených Bruce Cassidy šetřil v posledním utkání před play-off své klíčové hráče a nechal odpočívat první dvě pětky včetně Davida Pastrňáka a Davida Krejčího. Ve zbývajícím zápase úterního programu NHL porazil Winnipeg doma Vancouver jednoznačně 5:0.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenský obránce Zdeno Chára gratuluje českému brankáři Vítku Vaněčkovi k vítězství proti Bostonu

Slovenský obránce Zdeno Chára gratuluje českému brankáři Vítku Vaněčkovi k vítězství proti Bostonu | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Vaněček, který chytá ve své první sezoně v NHL, si připsal v základní části nejvíce výher ze všech nováčků. Český brankář zaznamenal 21 vítězství z 37 startů.

V úterý pustil jediný gól v polovině zápasu, když obrana Washingtonu nepokryla před brankou Curtise Lazara. Útočník Bostonu bez problémů střelou do prázdné branky otevřel skóre.

Carl Hagelin vyrovnal ve 37. minutě po závaru před brankou a zápas rozhodl tři sekundy před koncem základní hrací doby Michael Raffl. Rakouský hráč překonal z nulového úhlu gólmana Jeremyho Swaymana, od něhož se puk odrazil do branky.

Výsledek už nic nezměnil na pořadí ve Východní divizi, ve které Boston a Washington nastoupí proti sobě i v prvním kole play-off.

Hlavním strůjcem výhry Winnipegu se stal Blake Wheeler, který vstřelil dvě branky a na další dvě přihrál. Gólman Connor Hellebuyck zastavil 24 střel a připsal si čtvrté čisté konto sezony.

Speciální večer prožil jejich spoluhráč Paul Stastny, který nastoupil k tisícímu zápasu v NHL. Jets si výhrou zajistili třetí místo v Severní divizi a v prvním kole play-off se střetnou s Edmontonem.

NHL

Washington - Boston 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky: 37. Hagelin, 60. Raffl - 31. Lazar. Střely na branku: 32:25. Vítek Vaněček odchytal za Washington celý zápas, inkasoval jeden gól z 25 střel a úspěšnost zásahů měl 96 procenta. Diváci: 2133 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Raffl, 2. Vaněček, 3. Hagelin (všichni Washington).

Winnipeg - Vancouver 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky: 23. a 51. Wheeler, 8. Connor, 29. Scheifele, 52. Appleton. Střely na branku: 36:24. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Wheeler, 2. Hellebuyck, 3. Connor (všichni Winnipeg).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme