Vaněček, Krejčí a Zacha byli v NHL hráči utkání. Kubalík skóroval, Pastrňák, Palát a Voráček asistovali

Hokejový brankář Vítek Vaněček kryl všech osmnáct střel New Yorku Islanders, připsal si v NHL druhou nulu sezony a dovedl Washington k výhře 1:0. Český gólman byl vyhlášen první hvězdou zápasu stejně jako v úterním programu také David Krejčí a Pavel Zacha, kteří dali shodně jeden gól a další připravili.

New York (Aktualizováno: 9:42 28. 4. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brnakář Washingtonu Vít Vaněček slaví vychytanou nulu

Brnakář Washingtonu Vít Vaněček slaví vychytanou nulu | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Krejčí režíroval výhru Bostonu 3:1 v Pittsburghu, jednou asistencí přispěl k vítězství i David Pastrňák. Zacha pomohl New Jersey stejnou bilancí porazit na svém ledě Philadelphii 6:4. Za hosty zaznamenal jednu přihrávku Jakub Voráček. Tampa Bay i díky dvěma asistencím Ondřeje Paláta uspěla v Chicagu 7:4. Za poražené vstřelil jeden gól Dominik Kubalík.

Vaněček v předchozích dvou startech inkasoval dohromady devět gólů a v Buffalu byl v polovině zápasu střídán, ale tentokrát byl bezchybný.

Další český brankář v NHL. Vomáčka chce jít v Nashvillu ve stopách legendárního Rinneho

Číst článek

„Nešlo na mě moc střel, ale snažil jsem být celý zápas koncentrovaný a vrátit zákroky spoluhráčům jejich podporu. Pomohli hodně moc. To je důvod, proč Islanders neměli příliš mnoho střel,“ řekl Vaněček, který první nulu vychytal v polovině března.

Washington hrál poprvé před fanoušky, z 24 amerických týmů v soutěži pustil do hlediště omezený počet lidí jako předposlední.

„Už na rozbruslení nás povzbuzovali,“ potěšilo Vaněčka. „Je to úplně něco jiného, hokej je lepší. Tím, že vás podporují a fandí, tak na vás tlačí, abyste podal co nejlepší výkon. Je příjemné mít je zase zpátky,“ dodal český gólman, který si připsal osmnáctou výhru v sezoně. V této statistice je mezi nováčky nejlepší.

Jedinou branku Capitals vstřelil už ve druhé minutě Daniel Sprong, který hrál druhý zápas po sobě v elitní řadě na místě zraněného Alexandra Ovečkina. Washinton využil zaváhání Pittsburghu a po výhře ho vystřídal v čele Východní divize.

Krejčí ožil s příchodem Taylora Halla, který byl do Bostonu vyměněn před uzávěrkou přestupů. Český centr si od té doby připsal devět bodů (5+4) v devíti zápasech.

Pittsburghu otevřel ve 39. minutě sedmou trefou sezony skóre bekhendovou střelou z levého kruhu. V polovině třetí třetiny zvýšil Brad Marchand, který doklepl Pastrňákovu dorážku. Třetí gól vzápětí přidal z mezikruží Hall, jemuž přihrál Krejčí.

„Před zápasem jsme si zdůrazňovali nějaké věci a většinu utkání jsme se drželi našeho plánu,“ uvedl Krejčí. Boston i díky jeho zvýšené produktivitě vyhrál od konce přestupního období sedm z devíti zápasů a drží ve Východní divizi poslední postupové místo o čtyři body před NY Rangers. Bruins ale zároveň ztrácí jen šest bodů na vedoucí Washington.

New Jersey se dostalo v rozmezí 19. až 26. minuty do vedení 3:0 a v prvních dvou gólech, které padly v přesilových hrách, měl prsty Zacha. Po jeho přihrávce pálil Jack Hughes a zblokovaná střela se dostala k Nico Hischierovi, který otevřel skóre.

Na začátku druhé třetiny zvýšil Zacha střelou bez přípravy z levého kruhu. Český útočník, který je nejproduktivnějším hráčem týmu, má v této sezoně na kontě 28 bodů (12+16).

Philadelphia v dalším průběhu vyrovnala na 3:3. Třetí gól dal Claude Giroux, jemuž z rohu kluziště přihrál před branku Voráček. Flyers v závěrečné třetině ještě jednou odpověděli na vedoucí gól New Jersey a zápas rozhodla až v 53. minutě trefa Jegora Šarangoviče. Domácí si pojistili výhru až dvě sekundy před koncem gólem do prázdné branky.

NHL
Washington - NY Islanders 1:0, New Jersey - Philadelphia 6:4, NY Rangers - Buffalo 3:1, Dallas - Carolina 1:5, Columbus - Detroit 1:0 po sam. nájezdech, Chicago - Tampa Bay 4:7, Nashville - Florida 4:7, Pittsburgh - Boston 1:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme