Vegas porazilo Dallas šesti góly a s čistým kontem. Ve finále nastoupí proti Floridě

Hokejisté Vegas v šestém zápase semifinálové série rozdrtili Dallas 6:0 a podruhé v klubové historii postoupili do finále Stanley Cupu. Třemi body za dva góly a asistenci řídil vysokou výhru Golden Knights William Karlsson. Pro českého útočníka Radka Faksu play-off skončilo.

Dallas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman Hill kryl 23 střel Dallasu a vychytal druhé čisté konto v aktuálním play off

Gólman Hill kryl 23 střel Dallasu a vychytal druhé čisté konto v aktuálním play off | Foto: Jerome Miron | Zdroj: Reuters

Hráči Vegas po dvou prohrách za sebou nenechali nic náhodě a v Dallasu si od začátku šli pro postupový čtvrtý bod. Ve čtvrté minutě otevřel skóre William Carrier a o deset minut později hosté po trefách Karlssona a Keegana Kolesara vedli již 3:0.

Hokejisté Floridy ukončili sérii s Carolinou a po 27 letech si zahrají finále NHL o Stanley Cup

Číst článek

Ve druhé části se domácí marně zkoušeli dostat do tlaku. Na branku Adina Hilla vyslali jen pět střel a Vegas jejich pasivitu využili k navýšení náskoku. Čtvrtý trest přišel z hole Jonathana Marchessaulta. Kanadský forvard vstřelil devátý gól v aktuálním play-off a je po Karlssonovi druhým nejlepším střelcem týmu.

Ve třetí části hokejisté Stars svého soupeře přestříleli, góly ale dávali znovu jen Golden Knights. Nejprve se podruhé v zápase prosadil Karlsson a v čase 52:25 šestým gólem pečetil postup Vegas Mike Amadio.

Gólman Hill kryl 23 střel Dallasu a vychytal druhé čisté konto v aktuálním play-off. Jake Oettinger na druhé straně po šesti inkasovaných brankách zakončil duel s úspěšností pod 80 procenty. Radek Faksa v posledním zápase sezony odehrál 13 minut a byl na ledě u dvou branek Vegas.

Výsledky NHL

Dallas - Vegas 0:6 (0:3, 0:1, 0:2)

Branky: 11. a 43. W. Karlsson, 4. Carrier, 14. Kolesar, 31. Marchessault, 53. Amadio. Střely na branku: 23:29. Diváci: 18.532. Hvězdy zápasu: 1. Hill, 2. W. Karlsson, 3. Carrier (všichni Vegas). Konečný stav série 2:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme