Brankáři Vejmelka a Vaněček v NHL zářili a přispěli k výhrám. Sedlák poprvé po návratu skóroval

Brankář Karel Vejmelka zneškodnil 32 střel, dovedl v NHL hokejisty Arizony k výhře 4:1 v Buffalu a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Vítězství vychytal v úterním programu také Vítek Vaněček, když New Jersey i díky jeho 33 zákrokům zdolalo Calgary 3:2. Lukáš Sedlák pomohl gólem k výhře Philadelphie 5:1 nad St. Louis a skóroval v soutěži po třech a půl letech. Trefa Filipa Chytila nestačila New Yorku Rangers, kteří podlehli Islanders 3:4.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Vejmelka byl proti Buffalu zvolen první hvězdou zápasu

Karel Vejmelka byl proti Buffalu zvolen první hvězdou zápasu | Zdroj: Reuters

Vejmelka si připsal v listopadu vítězství ve všech třech zápasech, ve kterých nastoupil od úvodní minuty. V Buffalu jej překonal jen v 15. minutě Tage Thompson, když v přesilové hře vyrovnal švihem z pravého kruhu ke vzdálenější tyči na 1:1.

Český gólman, jehož v utkání dvakrát zachránila i tyč, zastavil v dalším průběhu všech 22 střel. Nejlepší zákrok vytáhl v 57. minutě, zblízka na něj nevyzrál za stavu 1:3 Rasmus Asplund.

Sestřih zápasu Buffalo - Arizona

New Jersey vyhrálo posedmé v řadě a v šesti zápasech chytal Vaněček. Český brankář inkasoval v utkání s Calgary jako první, v přesilové hře jej překonal Nazem Kadri. Rozhodčí poté neuznali Devils dva góly, než v prostřední otočili skóre Ryan Graves a Dougie Hamilton.

Podruhé Vaněček kapituloval ve 46. minutě, v další přesilové hře vyrovnal milimetrovou střelou Tyler Toffoli. Zápas rozhodl z rychlého protiútoku Nico Hischier v čase 51:50.

Sestřih zápasu New Jersey - Calgary

V Philadelphii padl první gól až ve 31. minutě a do konce druhé třetiny domácí odskočili na 3:0. St. Louis snížilo na začátku třetího dějství, ale za 82 sekund kontroval Sedlák. Český centr zůstal před brankou volný, dostal puk a zády ke gólmanovi jej poslal bekhendem podél levého betonu k tyčce.

Sedlák, který nastupoval předchozí tři sezony v KHL, se prosadil v zámoří poprvé od 18. 2. 2019. Kouč Flyers John Tortorella označil jeho trefu za klíčový moment zápasu.

Chytil vyrovnal střelou z mezikruží a třetím gólem sezony odstartoval obrat Rangers na 3:1. Závěrečná třetina ale patřila Islanders, kteří překlopili zápas na svou stranu. O obrat se postarali svými trefami Adam Pelech, Brock Nelson a Anders Lee.

Českou stopu měly oba góly Detroitu, který doma prohrál s Montrealem 2:3 po nájezdech. První branku připravil Dominik Kubalík, jenž bodoval počtvrté za sebou (2+3), a u druhé trefy asistoval Filip Hronek. Přihrávku zaznamenal také David Kämpf při prohře Toronta 3:4 v prodloužení s Vegas.

Výsledky NHL

Buffalo - Arizona 1:4, Toronto - Vegas 3:4 v prodl., Ottawa - Vancouver 4:6, New Jersey - Calgary 3:2, NY Rangers - NY Islanders 3:4, Detroit - Montreal 2:3 po sam. nájezdech, Tampa Bay - Edmonton 2:3, Winnipeg - Dallas 5:1, Philadelphia - St. Louis 5:1, Los Angeles - Minnesota 1:0, Seattle - Nashville 5:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme