Vaněček vychytal výhru Washingtonu v prodloužení proti Bostonu. Za poražené bodovali Pastrňák i Krejčí

  • Brankář Vítek Vaněček kryl v sobotním utkání NHL čtyřicet střel Bostonu, dovedl Washington k výhře 4:3 v prodloužení a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Za poražené si jednu přihrávku připsali David Krejčí a David Pastrňák, který v prvním utkání sezony asistoval v poslední minutě u gólu na 3:3.
  • Martin Nečas pomohl Carolině, které se ve třetí minutě zranil brankář Petr Mrázek, dvěma přihrávkami k vítězství 4:1 nad Dallasem.
  • Philadelphia i díky gólu Jakuba Voráčka zdolala New York Islanders 3:2 v prodloužení.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vít Vaněček

Vít Vaněček | Zdroj: Profimedia

Washington vedl v polovině utkání 3:0 a Vaněček chytil v úvodních dvou třetinách 33 z 34 střel. Nestačil jen v 38. minutě na teč Nicka Ritchieho, který za jeho záda usměrnil nahození Krejčího od modré čáry.

Ve třetí části snížil z blízka Brad Marchand a v čase 59:02 vyrovnal při hře bez gólmana Charlie McAvoy, který dorazil Pastrňákovu střelu. Prodloužení rozhodl po 28 sekundách Alexandr Ovečkin, který se v historické tabulce kanonýrů NHL 708. gólem vyrovnal sedmému Mikeu Gartnerovi.

Chicagu Kubalíkova asistence nepomohla. Blackhawks prohráli s Columbusem 1:2

Číst článek

Pastrňák hrál poprvé od 31. srpna, kdy po vyřazení v play-off podstoupil v polovině září operaci kyčle. Havířovský rodák nastupoval v prvním útoku a na ledě strávil dvacet minut, během kterých vyslal na Vaněčka pět střel. Aktivní byl se šesti pokusy i Krejčí.

Vaněček, který chytal popáté v řadě, vyrovnal klubový rekord – stejně jako Jim Carey v sezoně 1994/95 pomohl Washingtonu ve svých prvních sedmi zápasech kariéry k zisku alespoň bodu.

Pro Carolinu začal zápas nešťastně. Mrázek, který ve třech zápasech sezony vychytal dvě nuly, se po střetu se spoluhráčem Maxem McCormickem držel za levé rameno a odstoupil z utkání.

Hurricanes ale situace nerozhodila, už v polovině zápasu vedli 4:0. Nečas připravil první gól zápasu, když od zadního mantinelu skvěle načasoval přihrávku skórujícímu Vincentu Trocheckovi. Stejný hráč přidal i druhou trefu. Ve 28. minutě zvýšil Andrej Svečnikov a vzápětí vyloučení Radka Faksy potrestal Ryan Dzingel po přihrávce Nečase. Dallas, který prohrál poprvé v sezoně, vyslal v utkání pouhých jedenáct střel.

Voráček otevřel skóre zápasu. Kladenský odchovanec si ve čtvrté minutě v rychlém protiútoku vyměnil puk s Claudem Girouxem a akci zakončil střelou do odkryté branky. Voráček tak bodoval v šestém utkání za sebou a je v této sezoně nejproduktivnějším českým hráčem v soutěži (2+9). Philadelphia ještě v první třetině zvýšila, ale o dvoubrankový náskok přišla v prostřední části. Duel rozhodl v 64. minutě Scott Laughton.

Výsledky NHL:

Minnesota - Colorado 1:5, Edmonton - Toronto 4:3 v prodl., Buffalo - New Jersey 4:3 po sam. nájezdech, NY Rangers - Pittsburgh 4:5 v prodl, Anaheim - St. Louis 1:6, Washington - Boston 4:3 v prodl., Carolina - Dallas 4:1, Tampa Bay - Nashville 4:3, Detroit - Florida 2:3 v prodl., Philadelphia - NY Islanders 3:2 v prodl., Montreal - Calgary 0:2, Winnipeg - Vancouver 1:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme