Vrána a Faksa vstřelili v NHL vítězný gól. Gudas skóroval při obratu Floridy z 1:5 na 7:6 v prodloužení

Hokejový útočník Jakub Vrána vstřelil v NHL po asistenci Filipa Hronka rozdílový gól a navíc přihrál na branku Filipu Zadinovi při výhře Detroitu 5:3 nad Bostonem. Vítěznou trefu si připsal i Radek Faksa, který gólem v oslabení rozhodl o výhře Dallasu 3:2 nad New Yorkem Islanders. Radko Gudas pomohl Floridě k obratu v zápase s Torontem z 1:5 na 7:6 v prodloužení.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Vrána (vlevo) a Filip Zadina slaví gól v NHL

Jakub Vrána (vlevo) a Filip Zadina slaví gól v NHL | Foto: Rick Osentoski-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Boston, kterému chyběl kvůli zranění David Pastrňák, vedl brankami Erika Hauly a Brandona Carla 2:0. U úvodního gólu asistoval Tomáš Nosek. Detroit otočil v rozmezí 19. až 32. minuty na 3:2.

Manko smazali Dylan Larkin s Michaelem Rasmussenem a třetí gól padl po české spolupráci. Vrána zatáhl puk po levé straně do pásma, nalákal na sebe pozornost obránců a předložil puk napravo volnému Zadinovi, který vstřelil devátý gól sezony.

Vrána na začátku třetí třetiny zvýšil individuální akcí v přesilové hře. Český hráč převzal na útočné modré čáře puk, mezi dvěma obránci se probil do levého kruhu a skóroval z bodu pro vhazování k bližší tyči. Vrána, který byl vyhlášen druhou hvězdou utkání, vylepšil svou bilanci v sezoně na 8+4 ve čtrnácti zápasech.

Boston vyslal v zápase na Alexe Nedeljkovice padesát střel a duel ještě zdramatizoval v 58. minutě Patrice Bergeron. Při power play zpečetil výhru Sam Gagner.

Dallas vedl trefami Mariána Studeniče a Tylera Seguina 1:0 a 2:1, za Islanders vyrovnávali Jean-Gabriel Pageau a Brock Nelson. Rozhodující gól padl v čase 30:29.

Luke Glendening vybojoval puk, zavezl jej do útočné třetiny a přihrál před branku Faksovi. Český útočník sice kotouč neusměrnil mezi betony Semjona Varlamova, ale puk se od brusle Pageaua dostal do branky.

Gudas skóroval před čtyřmi dny při obratu Floridy s New Jersey z 2:6 na 7:6 v prodloužení a teď pomohl týmu třetí brankou sezony smazat manko 1:5.

Český obránce vypálil v oslabení od modré čáry poblíž pravého hrazení a překvapil Erika Källgrena, jemuž kotouč prosvištěl mezi tělem a pravou rukou. Gudas, který tím snížil na 3:5, si v zápase připsal i osm srážek. Hlavním hrdinou byl ale Jonathan Huberdeau, který nasbíral pět bodů (2+3) a rozhodl o výhře v čase 62:47.

NHL

Buffalo - Carolina 4:2, Montreal - Ottawa 3:6, Florida - Toronto 7:6 v prodl., New Jersey - NY Rangers 1:3, Pittsburgh - Colorado 4:6, Detroit - Boston 5:3, Nashville - Minnesota 6:2, Dallas - NY Islanders 3:2, Philadelphia - Columbus 2:4, San Jose - Edmonton 1:2 v prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme