Bostonské trio Čechů se prosadilo v přestřelce se Seattlem, Zadina a Hronek skórovali za Detroit

David Pastrňák a David Krejčí přispěli v NHL shodně gólem a přihrávkou k výhře hokejistů Bostonu 6:5 na ledě Seattlu. Vítězství podpořil asistencí i Pavel Zacha. Martin Kaut skóroval poprvé od výměny z Colorada do San Jose. Gólem, na který mu přihrál Tomáš Hertl, jen zmírnil porážku 2:6 s Nashvillem. Na výhře Detroitu 4:1 nad New Yorkem Rangers se jednou trefou podíleli Filip Zadina a Filip Hronek, jemuž asistoval Dominik Kubalík.

Video New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V zápase se Seattlem se prosadili David Pastrňák, David Krejčí i Pavel Zacha

V zápase se Seattlem se prosadili David Pastrňák, David Krejčí i Pavel Zacha | Foto: Stephen Brashear | Zdroj: Reuters

Boston prohrával 0:1 a 1:2, ale vyrovnal po akcích českých hráčů. Po přihrávkách Pastrňáka a Zachy se nejdříve prosadil ve 12. minutě z levého kruhu Krejčí.

Na začátku druhé třetiny udeřil Pastrňák po elegantním sólu. Havířovský rodák převzal na červené čáře u levého mantinelu puk od Krejčího a zajel do útočného pásma, kde oklamal kličkou Adama Larssona. Povedeným manévrem se dostal před branku a celý průnik zakončil 42. gólem sezony.

Boston ještě v prostřední třetině vedl trefami Brada Marchanada a Patrice Bergerona 3:2 a 4:3. Seattle ale vždy brzy kontroval a v 56. minutě jej přiblížil Jaden Schwartz k výhře trefou na 5:4. Za 29 sekund ale vyrovnal Branden Carlo a v čase 58:22 rozhodl Jake DeBrusk o výhře lídra NHL.

Zadina za Detroit rychle odpověděl na vyrovnávací branku Rangers a upravil ve 28. minutě svým druhým gólem sezony skóre na 2:1. Český útočník, jehož minule nahradil v sestavě Jakub Vrána, překonal Jaroslava Haláka střelou z levého kruhu nad lapačku.

Hronek přidal na začátku poslední třetiny čtvrtý gól týmu, když se prosadil v přesilové hře střelou zápěstím od modré čáry.

Kaut, který nastoupil za San Jose podruhé, se radoval z druhého gólu v sezoně v úvodu třetí třetiny. Hertl zatáhl puk do útočného pásma, přihrál svému krajanovi na pravou stranu, který střelou k bližší tyči snížil na 2:4. Nashville ale žádné drama nepřipustil. Jeho výhru řídili dvougóloví střelci Mikael Granlund a Nino Niederreiter.

New Jersey prohrávalo po úvodní třetině 0:2 a ještě v poslední minutě 2:3. Při risku bez gólmana ale Jack Hughes poslal zápas do prodloužení, které rozhodl svou druhou trefou v zápase Dawson Mercer. Vaněček si připsal asistenci za přihrávku Dougie Hamiltonovi, který s Mercerem vyšachoval obranu Los Angeles.

Vladař o den dříve vychytal výhru 6:3 na ledě Arizony a ve Vegas držel čisté konto až do 35. minuty, v níž ho překonal v přesilové hře Jack Eichel z levého kruhu a snížil na 1:2. Calgary odskočilo ještě v prostřední třetině do dvougólového trháku, ale domácí zápas otočili.

Kontaktní gól dal z rychlého protiútoku Zach Whitecloud, po závaru před brankou vyrovnal William Carrier a prodloužení ukončil z dorážky Alex Pietrangelo.

Výsledky NHL

Tampa Bay - Buffalo 5:6 v prodl., New Jersey - Los Angeles 4:3 v prodl., Pittsburgh - Edmonton 2:7, Washington - Anaheim 2:4, Detroit - NY Rangers 4:1, St. Louis - Vancouver 2:3 v prodl., Vegas - Calgary 4:3 v prodl., Columbus - Minnesota 0:2, Seattle - Boston 5:6, San Jose - Nashville 2:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme