Buffalo ve středu se Sobotkou poprvé ztratilo. Kapitán Blues Pietrangelo se dočkal 400. bodu v kariéře

Hokejisté Buffala s útočníkem Vladimírem Sobotkou prohráli v pondělním utkání NHL v Columbusu 3:4 v prodloužení a ve třetím vystoupení v sezoně utrpěli první ztrátu. Blue Jackets se naopak dočkali na třetí pokus prvního zisku v sezoně. V druhém duelu vyhrálo St. Louis v Torontu 3:2 a rozhodl o tom vítěznou brankou obránce Alex Pietrangelo, který si připsal jubilejní 400. bod v NHL.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 11:50 8. 10. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Sobotka (uprostřed) dal svůj čtvrtý gól v sezoně (archivní foto)

Hokejisté Buffala s útočníkem Vladimírem Sobotkou ve třetím vystoupení v sezoně utrpěli první ztrátu (archivní foto). | Foto: Russell LaBounty-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Sabres v Columbusu ve druhé třetině nejprve smazali dvoubrankovou ztrátu a po vedoucím gólu Nicka Foligna znovu vyrovnali minutu a čtvrt před koncem základní hrací doby zásluhou Victora Olofssona. V prodloužení rozhodl o vítězství domácích Blue Jackets francouzský útočník Alex Texier, který dostal mezi kruhy přihrávku od Foligna a prostřelil brankáře Linuse Ullmarka.

„Odvedl tam dobrou práci. Zakřičel jsem na něj, ale nejspíš mě vůbec neslyšel. Když se pak otočil, byl jsem na středu úplně volný,“ popsal rozhodující akci dvacetiletý Texier, který si v pátém zápase v NHL v kariéře vylepšil bilanci na tři body za dvě branky a jednu asistenci.

Columbus, který na úvod sezony prohrál doma s Torontem 1:4 a v Pittsburghu 2:7, tak poprvé slavil. „Zápas pro nás byl dobrým testem. Týká se to hlavně třetí třetiny, do které jsme šli za stavu 2:2, i když jsme předtím o dva góly vedli,“ řekl kouč Columbusu John Tortorella.

Buffalo i potřetí v novém ročníku bodovalo. „Po dvou zápasech, které nám vyšly, jsme dnes zejména v první třetině nedokázali hrát svoji hru. Linus (Ullmark) nám ale dal šanci,“ pochválil trenér Ralph Krueger švédského gólmana, který si připsal 40 úspěšných zákroků.

Úřadující vítězové Stanleyova poháru ze St. Louis vedli v Torontu od poloviny druhé části, kdy se trefil Oscar Sundqvist. Domácí tým ale rychle otočil. Dvěma brankami v rozmezí 24 sekund se o to postarali Frederik Gauthier a William Nylander.

Švédský útočník po kombinaci s Andreasem Johnssonem a Codym Cecim překonal Jordana Binningtona blafákem do forhendu. „Sám pro sebe jsem se pousmál, jak rychlí a šikovní s pukem jsou,“ řekl brankář St. Louis, který si připsal 32 zákroků.

V poslední minutě druhé části Blues srovnali díky brance Braydena Schenna. Rozhodující gól dal kapitán hostů Alex Pietrangelo. Byl to pro něj nejen 400. bod v lize, ale zároveň také 23. vítězný gól, což je nový rekord mezi obránci v klubové historii St. Louis.

St. Louis vyhrálo nad Maple Leafs posedmé za sebou, Toronto čeká na výhru ve vzájemném zápase od 2. ledna 2016. „Když sem přijedeme, tak hrajeme dobře. Je zábava tady hrát,“ prohlásil Pietrangelo.

Výsledky NHL:

Columbus - Buffalo 4:3 v prodl. (2:0, 0:2, 1:1 - 1:0)
Branky: 19. Bjorkstrand, 20. Atkinson, 47. N. Foligno, 63. Texier – 22. Ma. Johansson, 32. Skinner, 59. Olofsson. Střely na branku: 44:18. Diváci: 14 518. Hvězdy zápasu: 1. Texier 2. Bjorkstrand 3. N. Foligno (všichni Columbus)

Toronto - St. Louis 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)
Branky: 32. F. Gauthier, 32. W. Nylander – 29. Sundqvist, 40. B. Schenn, 48. Pietrangelo. Střely na branku: 34:30. Diváci: 19 466. Hvězdy zápasu: 1. Pietrangelo 2. Binnington (oba St. Louis) 3. W. Nylander (Toronto)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme