Zacha překonal Vejmelku a s Krejčím přispěli k výhře nad Arizonou, skórovali i Vrána s Kubalíkem

Český hokejový útočník Pavel Zacha gólem a nahrávkou pomohl Bostonu k výhře 6:3 nad Arizonou. Jednu asistenci přidal také David Krejčí, jenž bodoval i ve druhém zápase po návratu do NHL. Hned tři čeští hokejisté se zapsali do statistik při výhře Detroitu 5:2 nad New Jersey. Jakub Vrána jednu branku vstřelil a jednu připravil, Dominik Kubalík dal v novém působišti první gól a Filip Hronek jednou asistoval.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 7:47 16. 10. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Zacha proti brankáři Karlu Vejmelkovi

Pavel Zacha proti brankáři Karlu Vejmelkovi | Zdroj: Reuters

Zacha v 5. minutě otevřel skóre zápasu mezi Bostonem a Arizonou. V přesilové hře si našel odražený puk po střele Nicka Foligna a poprvé překonal Karla Vejmelku v brance Coyotes.

Nečasova trefa pomohla Carolině k výhře na ledě San Jose, Columbus na body stále čeká

Číst článek

Arizona až do 50. minuty držela nerozhodný stav 3:3, rychlá souhra Zachy s Krejčím, na jejímž konci byl Derek Forbort, ale přinesla rozhodující trefu zápasu. Ve zbytku utkání Vejmelku prostřelil ještě A. J. Greer a stejný hráč trefou do prázdné branky uzavřel na konečných 6:3.

Kromě Zachy s Krejčím se z výhry Bruins radovali také David Pastrňák, Jakub Zbořil, Tomáš Nosek a Jakub Lauko. Vejmelka v brance Arizony kryl 37 střel, ale ani ve druhém zápase sezony nedostal úspěšnost zásahů nad 90 procent.

Také v utkání Detroitu s New Jersey Češi trápili svého krajana v brance. Vítku Vaněčkovi první zápas v dresu Devils vůbec nevyšel, inkasoval pětkrát z 22 střel a stejně jako jeho kolega Mackenzie Blackwood v prvním zápase s Philadelphií nezabránil prohře New Jersey.

Vrána prostřelil Vaněčka v 25. minutě, kdy ujel po levém křídle a přesnou ranou na bližší tyč poslal Red Wings do vedení 2:1. Druhý bod přidal šestadvacetiletý český útočník na konci druhé třetiny.

Po dobré práci Oliho Määtäho vrátil puk před Vaněčkovu branku, tam si ho našel David Perron a vstřelil vítězný gól Red Wings.

Ve třetí třetině se poprvé v dresu Detroitu prosadil Kubalík. Český kanonýr, jenž před sezonou podepsal s Red Wings smlouvu jako nechráněný volný hráč, se po rychlé souhře s Lucasem Raymondem dostal k bekhendovému zakončení a uzavřel skóre na konečných 5:2.

První branku v sezoně vstřelil také útočník Toronta David Kämpf. Odchovanec Chomutova 16 sekund před koncem druhé třetiny tečoval nabídku Jakea Muzzina a srovnal na 1:1. Vyrovnaný duel rozhodl v čase 58:05 Justin Holl, jenž tlakem na brankovišti zařídil výhru Maple Leafs 3:2.

Výsledky NHL:
Buffalo - Florida 3:4, Philadelphia - Vancouver 3:2, Boston - Arizona 6:3, Toronto - Ottawa 3:2, New Jersey - Detroit 2:5, Pittsburgh - Tampa Bay 6:2, NY Islanders - Anaheim 7:1, St. Louis - Columbus 5:2, Dallas - Nashville 5:1, Minnesota - Los Angeles 6:7, Washington - Montreal 3:1, Edmonton - Calgary 3:4, Seattle - Vegas 2:5, San Jose - Chicago 2:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme