Gólman Francouz vychytal v NHL výhru na ledě Winnipegu, Rutta bodoval potřetí v řadě

Hokejový brankář Pavel Francouz zastavil v NHL ve Winnipegu 39 střel a dovedl Colorado k výhře 5:4 v prodloužení. Boston zvítězil na ledě Tampy Bay 2:1 v prodloužení i bez Davida Pastrňáka, který vynechal kvůli zranění druhý zápas za sebou. U jediné branky obhájce Stanleyova poháru si připsal asistenci Jan Rutta, který bodoval potřetí v řadě (1+2).

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Francouz v brance Colorada

Pavel Francouz v brance Colorada | Zdroj: Reuters

Winnipeg prohrával od šesté minuty, ve které se prosadil Nicolas Aube-Kubel, ale ještě v úvodní třetině otočil na 2:1.

Vladař vychytal třiceti zákroky výhru 4:2 nad San Jose, Matthews překonal střelecký rekord Toronta

Číst článek

Mark Scheifele vyrovnal z přečíslení dva na jednoho a Nikolaj Ehlers přidal druhý gól, když zůstal před Francouzem osamocený a měl tolik času, že stihl dorazit vlastní střelu.

Colorado ale překlopilo vedení opět na svou stranu a ve 44. minutě vedlo po brankách Andre Burakovského, Erika Johnsona a Nathana MacKinnona 4:2 . A to ještě J.T. Compher neproměnil trestné střílení.

Francouze ale v závěru základní hrací doby překonali stejní hráči jako v úvodní třetině. Scheifele snížil v 57. minutě střelou na lapačku a Ehlers poslal zápas v čase 59:44 z dorážky do prodloužení. Utkání rozhodl v přesilové hře Cale Makar.

Francouz, který v poslední době chytá v průměru jeden zápas týdně, si tak připsal pátou výhru v řadě. Winnipeg prohrál počtvrté za sebou a vzdaluje se mu účast v play-off. V Západní konferenci je jedenáctý a na poslední postupové místo ztrácí sedm bodů.

Boston dostal na začátku druhé třetiny do vedení Jake DeBrusk, Tampa Bay ale brzy vyrovnala: Rutta udržel útočné pásmo, nahodil puk za branku, kde jej převzal Corey Perry a po jeho přihrávce skóroval z levého kruhu Pierre-Edouard Bellemare střelou bez přípravy.

Další gól padl až v prodloužení, střelou zblízka rozhodl o výhře Bruins Charlie Coyle.

Výsledky NHL:
Tampa Bay - Boston 1:2 v prodl., Florida - Buffalo 4:3, Winnipeg - Colorado 4:5 v prodl., St. Louis - Minnesota 4:3 v prodl., Carolina - NY Islanders 1:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme