Gólman Dostál vychytal Anaheimu výhru nad Columbusem, Nečasova branka Carolině nestačila

Lukáš Dostál pomohl v NHL hokejistům Anaheimu 38 zákroky k výhře 7:4 nad Columbusem. Gól Martina Nečase neodvrátil porážku Caroliny 2:5 v Torontu. Jakub Vrána přispěl svou druhou asistencí v sezoně k výhře St. Louis 5:2 ve Washingtonu.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 9:10 18. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman Lukáš Dostál se raduje se spoluhráči

Gólman Lukáš Dostál se raduje se spoluhráči | Zdroj: Reuters

Anaheim čtyřikrát ztratil jednobrankové vedení. Columbus nenašel odpověď až na trefu Maxe Jonese z úniku v 58. minutě. Zbývající dva góly padly při hře hostů bez brankáře. K hlavním strůjcům úspěchu Ducks byl obránce Scott Harrington, který skóroval dvakrát.

Blue Jackets jsou tak po San Jose druhým týmem, který už nemá ani teoretickou šanci na postup do play-off.

Dostál vychytal čtvrtou výhru v jedenáctém startu sezony od úvodní minuty. Za inkasované branky nemohl. Při první jej překonal zblízka mezi betony Nick Blankenburg, v další gólové akci zakončil Boone Jenner rychlý protiútok střelou pod horní tyč.

Poté Columbus dvakrát udeřil v přesilové hře. První využil Cole Sillinger, který na hranici brankoviště usměrnil puk po chytré přihrávce za záda českého gólmana. Patrik Laine vyrovnal na 4:4 z dorážky.

Nečas skóroval

Carolina prohrávala 0:2 a 1:3, než se zapsal mezi střelce Nečas. Český útočník snížil v polovině utkání na 2:3 střelou z pravého kruhu k bližší tyči a připsal si 26. gól sezony.

Odchovanec Komety Brno ale o chvíli později nezpracoval ve středním pásmu přihrávku a z přečíslení dva na jednoho se prosadil podruhé v utkání Zach Aston-Reese.

St. Louis položil základ úspěchu v úvodních dvou třetinách, po kterých vedl i díky dvěma brankám Sammyho Blaise 4:0. Druhý gól týmu připravil Vrána, který vyslal do sólového úniku Jordana Kyroua. Český útočník nasbíral v dresu Blues od výměny z Detroitu pět bodů (4+1) v šesti utkáních.

Washington, který ztrácí pět bodů na poslední postupovou příčku, ještě ve třetí třetině snížil brankami Martina Fehérváryho a Nicklase Bäckströma na 2:4. Při risku bez gólmana ale zpečetil Brayden Schenn výhru St. Louis.

Výsledky NHL:

Toronto - Carolina 5:2, Anaheim - Columbus 7:4, Washington - St. Louis 2:5, Philadelphia - Buffalo 5:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme