Kubalíkův gól prohru Chicaga neodvrátil, Chytil probudil spícího střelce z Finska a slavil výhru

Brankář Pavel Francouz chytal v NHL po třech týdnech, zastavil 34 střel a dovedl Colorado k výhře 3:2 na ledě Minnesoty. Dominik Kubalík si upevnil 22. gólem sezony vedení v tabulce střelců mezi nováčky, ale neodvrátil prohru Chicaga 2:5 ve Winnipegu. Filip Chytil připravil dva góly New Yorku Rangers, které porazilo Los Angeles 4:1. David Pastrňák přihrál na jediný gól Bostonu, který překvapivě podlehl v Detroitu 1:3.

New York (Aktualizováno: 7:15 10. 2. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Chytil a Kaapo Kakko

Filip Chytil a Kaapo Kakko | Zdroj: Profimedia

Všechny branky v Minnesotě padly v prostřední třetině. Ještě předtím se ale blýskl Francouz v 10. minutě parádním zákrokem, když kryl lapačkou únik Kevina Fialy.

Krejčí s Pastrňákem potopili Arizonu, Nečas pálil do sítě Vegas. Voráček rozdával přihrávky

Číst článek

Český brankář inkasoval oba góly v oslabení - Jared Spurgeon zužitkoval křížný pas a střelou bez přípravy vyrovnal na 1:1, Fiala ranou z mezikruží snížil na 2:3. Francouz poté ve třetí třetině odolal náporu domácích a pomohl Coloradu k sedmé výhře z posledních osmi zápasů.

Kubalík, který předchozí čtyři utkání neskóroval, se prosadil už po patnácti sekundách hry. Český útočník si sjel mezi kruhy na přihrávku zpoza branky a pěknou střelou bez přípravy vstřelil nováčkem nejrychlejší gól v klubové historii.

Kubalíkův zásah do sítě Winnipegu:

Chicago vedlo v 11. minutě už 2:0, ale Winnipeg na začátku druhé třetiny snížil a v závěrečné části strhl čtyřmi góly zápas na svou stranu. Dvěma góly se podílel na obratu Kyle Connor.

Chytil rozdával asistence

Rangers se po chybě brankáře Jonathana Quicka při rozehrávce ujali brzy vedení. Na další gól se čekalo až do 50. minuty a připravil ho Chytil. Český útočník našel z rohu kluziště před brankou nekrytého Kaapa Kakka, který ukončil třináct zápasů trvající gólový půst.

Chytil výtečnou přihrávkou našel Kakka:

Los Angeles vzápětí snížilo, ale domácí dvěma trefami v závěru stvrdilo výhru. U posledního gólu Chytil vybojoval v obranném pásmu při power play soupeře puk, posunul ho Anthonymu DeAngelovi, který střelou přes celé kluziště stanovil konečnou podobu výsledku.

Detroit překvapil favorita

Detroit, nejhorší tým NHL, vedl nad lídrem soutěž od 23. minuty brankou Brendana Perliniho. Boston vyrovnal ve 33. sekundě třetí třetiny na 1:1, když Pastrňák po naznačení střely přihrál ideálně před odkrytou branku Toreymu Krugovi.

Asistence Davida Pastrňáka:

Havířovský rodák už ve druhé třetině asistoval u gólu Brada Marchanda, jenž ale nebyl po protestu domácího trenéra uznán kvůli předchozímu ofsajdu Patrice Bergerona.

Na Krugovo vyrovnání zareagoval v 48. minutě Andreas Athanasiou, jenž navíc při power play Bostonu zpečetil do prázdné branky výhru Detroitu. Na posledním gólu se asistencí podílel český obránce Filip Hronek.

Výsledky NHL:
Detroit - Boston 3:1, Buffalo - Anaheim 2:3, Minnesota - Colorado 2:3, Winnipeg - Chicago 5:2, NY Rangers - Los Angeles 4:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme