Trápení Chicaga pokračuje. Gólman Mrázek inkasoval sedmkrát, Blackhawks prodloužili čekání na výhru

Hokejisté Chicaga podlehli v NHL doma Winnipegu 2:7 a prohráli posedmé v řadě. Všechny góly poražených pustil ze 44 střel Petr Mrázek, který dostal sedm branek v utkání NHL podruhé v kariéře. Ostravský rodák inkasoval tolikrát jen v únoru 2018 ještě v barvách Detroitu na ledě New Yorku Islanders.

Video New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman Petr Mrázek

Gólman Petr Mrázek | Foto: Jerome Miron | Zdroj: Reuters

Mrázek inkasoval jako první v 15. minutě, když jej po závaru před brankou překonal Jansen Harkins. Další čtyři góly pustil ve druhé třetině. Z dorážky zvýšil Saku Mäenalanen, v přesilové hře pět na tři se prosadil Kyle Connor.

Vaněčkovi New Jersey svědčí, v NHL vychytal výhru proti bývalému klubu. Trefili se Gudas, Nečas i Sedlák

Číst článek

Svým druhým gólem v zápase upravil Mäenalanen na 4:1 přesnou z levého kruhu do horního rohu.

Další trefy přidali před brankou neobsazení Mark Scheifele a Pierre-Luc Dubois, který tečí stanovil konečné skóre.

Za Chicago snižovali v prostřední části Taylor Raddysh na 1:2 a Jujhar Khaira na 2:4. Blackhawks se radovali ještě v úvodní třetině z gólu, který dal Andreas Athanasiou, ale kvůli ofsajdu neplatil.

Třicetiletý Mrázek se do Chicaga přesunul před sezonou z Toronta, v novém angažmá se mu ale zatím nedaří. Ostravský rodák nastoupil i kvůli zranění do 8 zápasů z 21 a v průměru na utkání dostává 4,27 gólů na zápas - nejvíce v jeho zámořské kariéře.

Chicago se sérií sedmi porážek, během které získali jen bod, propadli v Západní konferenci na předposlední místo.

Kaprizov řídil výhru Minnesoty

Horší než Blackhawks je pouze Anaheim, který podlehl v neděli doma Seattlu 4:5. Kalifornský klub, který prohrával 0:2 už v čase 6:53, vyrovnal ve druhé třetině z 1:3 na 4:4. Zůstal ale bez bodu, zápas rozhodl ve 44. minutě Daniel Sprong. K páté výhře hostů v řadě přispěl Matty Beniers gólem a dvěma přihrávkami.

Gólman Arizony Karel Vejmelka sledoval ze střídačky prohru týmu 3:4 v Minnesotě. Hlavním strůjcem vítězství domácích byl Kirill Kaprizov, který otevřel skóre a další dvě branky připravil. Ruský útočník si připsal asistenci v osmém utkání v řadě a vyrovnal tím klubový rekord, který drží dvacet let Jim Dowd.

San Jose s Tomášem Hertlem a Radimem Šimkem v sestavě prohrálo na svém ledě s Vancouverem 3:4 v prodloužení. Domácím zajistil alespoň bod dvěma góly Luke Kunin. Zápas rozhodl Andrej Kuzmenko.

Výsledky NHL

Minnesota - Arizona 4:3, Chicago - Winnipeg 2:7, San Jose - Vancouver 3:4 v prodl., Anaheim - Seattle 4:5, Los Angeles - Ottawa 2:3 v prodl.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme