Dvoubodoví Chytil s Nečasem dovedli své týmy v NHL k vítězství. Boston má na dosah klubový rekord

Český hokejový útočník Filip Chytil v NHL zaznamenal dva body za gól a asistenci a pomohl NY Rangers k výhře 4:3 na ledě Floridy. Dvěma nahrávkami se blýskl Martin Nečas, jehož Carolina porazila Toronto 5:3 a udržela se na druhém místě Východní konference. Jakub Vrána gólem a nahrávkou přispěl k výhře St. Louis 6:3 nad Anaheimem. Do statistik se zapsal i Tomáš Nosek, jenž připravil vítěznou branku Bostonu při výhře 2:1 nad Tampou Bay.

Tento článek je více než rok starý.

Video New York (Aktualizováno: 10:18 26. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Chytil

Filip Chytil | Zdroj: Reuters

Florida po první třetině zápasu s NY Rangers vedla 2:0, newyorský celek ale čtyřmi góly za sebou vývoj otočil a vybojoval šestou výhru z posledních sedmi zápasů. Klíčem k úspěchu byla třetí lajna mladíků ve složení Alexis Lafrenière, Filip Chytil a Kaapo Kakko - každý zaznamenal po dvou bodech.

Chtil orámoval obrat dvěma body, když nejprve připravil kontaktní branku pro Kakka a ve 47. minutě vstřelil vítězný gól Newyorčanů.

Český forvard se ve 28. minutě objevil sám před brankou, jeho zakončení gólman Sergej Bobrovskij vyrazil pouze ke Kakkovi a ten snížil na 1:2.

„Celá naše formace dnes odehrála výborný zápas. Jsem rád, že jsme náš výkon podpořili třemi body. Řekl bych, že hrajeme dobře celou sezonu, ale v některých zápasech nám to bohužel nepadalo, proto je skvělé, že jsme se dnes prosadili všichni tři,“ řekl Chytil, jenž byl zvolen první hvězdou zápasu.

Gólu se Chytil dočkal po propadnutí obránce Aarona Ekblada, díky kterému se dostal do úniku. Souboj s gólmanem Bobrovským zakončil rychlou forhendovou kličkou a dal svou 21. branku v sezoně. Celkově se dostal na 41 bodů a je šestým nejproduktivnějším Čechem v NHL.

Už 67 kanadských bodů v sezoně nasbíral Nečas. Druhý nejproduktivnější Čech v lize dvěma asistencemi pomohl Carolině k výhře 5:3 nad Torontem a vylepšil své maximum v základní části již o 26 bodů. Hokejisté Hurricanes i díky příspěvku českého forvarda vyhráli třetí z posledních čtyř duelů a se 102 body na Východě udrželi druhou příčku.

Vránovi vstup do angažmá v St. Louis vychází náramně. V úvodních deseti zápasech zaznamenal osm bodů a pomohl týmu k šesti výhrám. Pod sobotní vítězství 6:3 nad Anaheimem se podepsal gólem a asistencí a podruhé v dresu Blues zaznamenal dva body v jednom utkání.

Třetí formace Vrána (1+1), Brayden Schenn (2+1), Samuel Blais (1+1) zaznamenala sedm kanadských bodů.

Vedoucí Boston zaznamenal 56. výhru v sezoně a jedno vítězství ho dělí od klubového rekordu z ročníku 1970/71. Ve zbývajících deseti duelech základní části mohou Bruins atakovat i absolutní rekord ligy 62 výher, na něž dosáhly v sezoně 1995/96 Detroit a v ročníku 2018/19 Tampa Bay.

Nosek se podílel ve 38. minutě na rozhodujícím gólu Garneta Hathawaye. Třicetiletý český útočník vypíchl u hrazení soupeři puk, Matt Grzelcyk vypálil od modré a po zákroku Andreje Vasilevského dorazil Hathaway puk do sítě.

Po první třetině byl stav 1:1 po brankách domácího kapitána Patrice Bergerona a hostujícího Victora Hedmana, jenž vyrovnal v oslabení.

Nosek se zapsal do statistik jako jediný z pětice Čechů v zápase. Ve čtvrtečním duelu proti Montrealu vylepšil Pastrňák 49. brankou své sezonní maximum v NHL a útočí na magickou hranici 50 gólů, kterou v minulosti pokořili z českých hráčů jen Jaromír Jágr a Milan Hejduk. Jeho příští gól bude 290. v kariéře, čímž se osamostatní na osmém místě historické klubové tabulky.

Výsledky NHL

Boston - Tampa Bay 2:1, Nashville - Seattle 2:7, Calgary - San Jose 5:3, Los Angeles - Winnipeg 4:1, Florida - NY Rangers 3:4, Minnesota - Chicago 3:1, NY Islanders - Buffalo 0:2, Montreal - Columbus 8:2, New Jersey - Ottawa 5:3, Carolina - Toronto 5:3, Dallas - Vancouver 1:3, Pittsburgh - Washington 4:3, Philadelphia - Detroit 3:0, Edmonton - Vegas 3:4 v prodl., Anaheim - St. Louis 3:6.

ČTK, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme