Bratrský souboj: David Kaše má první gól v NHL, bratr žádnou střelu neproměnil. Rodiče fandili oběma

Útočník David Kaše předčil v sourozeneckém souboji svého bratra Ondřeje. Premiérovou trefou v NHL pomohl Philadelphii k výhře 4:1 nad Anaheimem. Za Flyers skóroval i Jakub Voráček. Tomáš Hertl vstřelil obě branky San Jose, které doma podlehlo Arizoně 2:3. Tomáš Nosek přispěl gólem k vítězství Vegas 3:2 nad Minnesotou. Carolina porazila Winnipeg 6:3 i díky třiceti zákrokům Petra Mrázka.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Kaše, druhá hvězda zápasu, se prosadil ve čtvrtém startu v NHL, když tečí zvýšil ve 25. minutě na 2:0. Na druhé straně byl velmi aktivní i jeho bratr Ondřej, ale neujala se žádná z jeho šesti střel.

Jejich první vzájemný zápas v soutěži viděli na živo i jejich rodiče. Máma Kamila měla na sobě dres Philadelphie, táta Robert si oblékl dres Anaheimu.

Anaheim snížil v závěru druhé třetiny, ale Philadelphii uklidnil ve 45. minutě Voráček gólem na 3:1. Kladenský odchovanec získal ve středním pásmu puk a přečíslení dva na jednoho vyřešil přesnou střelou z pravého kruhu. Výhru stvrdil osm sekund před koncem Sean Couturier trefou při power play.

Hertl skóroval ve třetím utkání v řadě a svými góly vyrovnával na 1:1 a 2:2. Obě branky vstřelil podobným způsobem - zajel s pukem do útočného pásma a z pravého kruhu se trefil do vzdálenějšího růžku.

Zápas rozhodl v 58. minutě Oliver Ekman-Larsson. U vítězné trefy asistoval Taylor Hall, který za Arizonu odehrál první utkání od výměny z New Jersey. San Jose dohrávalo po faulu na Hertla posledních 46 sekund v šesti proti třem, ale nevytvořilo si vážnější šanci.

Hertl, který byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu, má na kontě v této sezoně 14 gólů. Z českých hráčů je lepší jen Jakub Vrána (15) a David Pastrňák (28), který si v úterý připsal jednu přihrávku při prohře Bostonu 3:4 v prodloužení s Los Angeles.

Nosek zvýšil ve 47. minutě na 3:1 krásnou střelou z levého kruhu do vzdálenějšího růžku a stejně jako Kaše si připsal vítězný gól. Pardubický rodák, který v předchozích třinácti utkáních zaznamenal jen jednu přihrávku, vstřelil v NHL branku po měsíci.

NHL: 
Boston - Los Angeles 3:4 v prodl., Toronto - Buffalo 5:3, Tampa Bay - Ottawa 4:3 v prodl., NY Islanders - Nashville 3:8, Philadelphia - Anaheim 4:1, Winnipeg - Carolina 3:6, Calgary - Pittsburgh 1:4, Detroit - Columbus 3:5, San Jose - Arizona 2:3, Vancouver - Montreal 1:3, Vegas - Minnesota 3:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme