Krejčí s Pastrňákem potopili Arizonu, Nečas pálil do sítě Vegas. Voráček rozdával přihrávky

Útočník Jakub Voráček přihrál v NHL na dva góly Philadelphie, která zvítězila ve Washingtonu vysoko 7:2. Na straně poražených si připsal jednu asistenci Jakub Vrána. Boston porazil Arizonu 4:2 a šestou výhrou v řadě si upevnil pozici nejlepšího týmu soutěže. Dvě branky vítězů připravil David Pastrňák, jednou asistencí přispěl David Krejčí. Martin Nečas pomohl Carolině gólem k výhře ve Vegas 6:5 po nájezdech.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 7:40 9. 2. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boston vyhrál v Montrealu i díky příspěvku Davidů Krejčího s Pastrňákem

David Krejčí slaví s Davidem Pastrňákem | Foto: Greg M. Cooper-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Chára slavil, Davidové asistovali

Zápas odstartoval desetiminutovým slavnostním ceremoniálem na počest Zdena Cháry, který nedávno překonal hranici 1500 zápasů v NHL a tisícovky v roli kapitána Bostonu.

Slovenský obránce dostal na domácím ledě za bouřlivého skandování fanoušků dárky od vedení klubu i spoluhráčů. V utkání šli po bezbrankové úvodní třetině do vedení hosté. Na jejich gól ale po Krejčího přihrávce rychle odpověděl Charlie Coyle.

Gól Bostonu po přihrávce Davida Krejčího:

Ještě do přestávky Bruins využili dvě přesilovky, po Pastrňákových asistencích se prosadili Patrice Bergeron a Jake DeBrusk. Český útočník vylepšil svou bilanci na 77 bodů (38 gólů a 39 asistencí) a v kanadském bodování je dál třetí.

Gól Bostonu po nastřelené přihrávce Davida Pastrňáka:

Hosté ještě ve třetí třetině snížili, jejich závěrečný nápor ale v poslední minutě utnul Coyle svou druhou trefou v zápase do prázdné branky.

Voráček připravil dva góly

Voráček asistoval u první branky, kterou dal Sean Couturier v přesilové hře. Ze stejné herní situace vyrovnal brzy T. J. Oshie po přihrávce Vrány. Philadelphia získala klíčový náskok v úvodu druhé třetiny, v níž během 105 sekund odskočila na 4:1. Třetí gól připravil Voráček, který vyslal do úniku Couturiera.

Flyers se povedl nástup i do závěrečné části a své vedení zvýšili dalšími třemi trefami už na 7:1. Washington už jen snížil a v tabulce NHL ztrácí tři body na Boston, který ho před dvěma dny vystřídal v čele soutěže.

Nečas pálil v přesilovce

Carolina prohrávala po dvou třetinách 1:3, ale v 54. minutě už po gólu Nečase vedla 5:4. Český útočník se trefil počtrnácté v sezoně, když zamířil přesně v přesilové hře z levého kruhu.

Gól Martina Nečase do sítě Las Vegas:

James Reimer, který dostal ve druhém utkání za sebou přednost před Petrem Mrázkem, sice zaváhal u gólu na 5:5, ale v rozstřelu už byl bezchybný. Nájezdy rozhodl Andrej Svečnikov.

Výsledky NHL:
Winnipeg - Ottawa 5:2, Boston - Arizona 4:2, Edmonton - Nashville 3:2, Montreal - Toronto 2:1 v prodl., Tampa Bay - NY Islanders 3:1, New Jersey - Los Angeles 3:0, Washington - Philadelphia 2:7, Columbus - Colorado 1:2, St. Louis - Dallas 2:3 v prodl., Florida - Pittsburgh 2:3, Vegas - Carolina 5:6 po sam. nájezdech, Vancouver - Calgary 2:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme