Simon připravil vítězný gól proti New Jersey, vydařenou premiéru v NHL má za sebou Reichel

Hokejový útočník Dominik Simon asistoval u vítězného gólu Pittsburghu při výhře 3:2 nad New Jersey. V dresu poražených jednu branku připravil Pavel Zacha. Vítek Vaněček v brance Washingtonu 21 zákroky neodvrátil domácí prohru Capitals 2:3 s Los Angeles. Vítěznou premiéru v NHL si odbyl útočník Winnipegu Kristian Reichel.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simon byl i díky brance vyhlášen třetí hvězdou utkání

Dominik Simon | Foto: Kim Klement | Zdroj: Reuters

Pittsburgh v souboji týmů s naprosto odlišnou formou vyhrál na ledě New Jersey 3:2 a prodloužil svou vítěznou sérii na sedm zápasů.

Kubalík zajistil gólem bod pro Chicago, Hronek asistoval při výhře nad New Jersey

Číst článek

Rozhodující branku Penguins připravil v 50. minutě Simon, jenž na modré čáře našel Michaela Mathesona. Kanadský obránce využil volného prostoru a střelou příklepem zvýšil na 3:1 pro Pittsburgh.

Hokejisté New Jersey o dvě minuty později po akci Pavla Zachy, Dougieho Hamiltona a skórujícího Nathana Bastiana snížili na rozdíl jednoho gólu, srovnat již ale nedokázali. Devils prohráli pošesté v řadě a z posledních 11 zápasů získali pouhé tři body.

Sestřih ze zápasu New Jersey - Pittsburgh:

Washington prohrál v Los Angeles 2:3 a nevyužil možnost posunout se před Carolinu zpět do čela Východní konference.

Capitals nepomohlo ani 21 zásahů gólmana Vaněčka, který v brance dostal přednost před Iljou Samsonovem. O obratu Kings z 0:2 rozhodli Blake Lizzote, Christian Wolanin a Adrian Kempe.

Kristian Reichel odehrál při svém debutu v NHL čtyři a půl minuty a radoval se z výhry 4:2. Český útočník se posunul do prvního týmu Jets po solidním startu ročníku na farmě, v týmu Manitoba Moose nasbíral dvanáct bodů (5+7) v pětadvaceti zápasech.

Výsledky NHL:
Winnipeg - St. Louis 4:2, New Jersey - Pittsburgh 2:3, NY Islanders - Vegas 3:4 po sam. nájezdech, Washington - Los Angeles 2:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme