Chytil skóroval v NHL popáté za sebou. Faksa si připsal vítězný gól za Dallas

Filip Chytil pomohl v NHL hokejistům New Yorku Rangers gólem k výhře 4:3 nad Vancouverem a skóroval v pátém utkání za sebou. Během série nasázel sedm branek. Radek Faksa si připsal rozdílovou trefu při výhře Dallasu 4:1 nad Minnesotou.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chytil dal už 19. gól sezony

Chytil dal už 19. gól sezony | Foto: Jessica Alcheh | Zdroj: Reuters

Chytil navázal na úvodní branku Chrise Kreidera a zvýšil v deváté minutě na 2:0. Český útočník převzal v předbrankovém prostoru přihrávku od Kaapo Kakka a puk si přehodil z forhendu na bekhend, kterým poslal kotouč nad lapačku Martina Spencera. Chytil dal 19. gól sezony, přičemž od 3. ledna skóroval jedenáctkrát ve 13 zápasech.

Vancouver neustále dotahoval, v utkání třikrát snížil na rozdíl jedné trefy. Prosadili se Conor Garland, Vasilij Podkolcin a v 57. minutě Elias Pettersson. Zbývající góly Rangers zařídili Alexis Lafreniere a Mika Zibanejad. První hvězdou byl ale vyhlášen obránce K'Andre Miller, který zaznamenal poprvé v utkání NHL tři body (0+3).

Dallas rozhodl v rozmezí 21. až 31. minuty, kdy zlomil bezbrankový stav třemi góly. Faksa zakončil po přihrávce Tylera Seguina přečíslení dva na jednoho střelou do odkryté branky a zvýšil na 2:0.

Český centr se prosadil posedmé v sezoně, čtyřikrát skóroval v posledních osmi zápasech. Faksa mohl přidat ještě v 54. minutě druhý gól z trestného střílení. Bekhendovou kličkou se zakončením mezi betony ale nepřelstil Filipa Gustavssona.

Skóre otevřel Jamie Benn z úniku a úspěšnou pasáž Dallasu završil tečí Jani Hakanpää. Minnesota snížila v závěru druhé třetiny povedenou souhrou v přesilové hře, kterou využil Joel Eriksson Ek. Výhru zpečetil Roope Hintz při hře hostů bez brankáře.

NHL

NY Rangers - Vancouver 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)

Branky: 7. Kreider, 9. Chytil, 27. Lafreniere, 57. Zibanejad - 18. Garland, 37. Podkolcin, 57. E. Pettersson. Střely na branku: 21:25. Diváci: 18 006. Hvězdy zápasu: 1. K'A. Miller, 2. Trouba (oba NY Rangers), 3. Q. Hughes (Vancouver).

Dallas - Minnesota 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)

Branky: 21. Jamie Benn, 26. Faksa, 31. Hakanpää, 58. Hintz - 39. Eriksson Ek. Střely na branku: 37:39. Diváci: 18 274. Hvězdy zápasu: 1. Hakanpää, 2. Oettinger, 3. Jamie Benn (všichni Dallas).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme